Bitcoin’de Bu Oran Yüzde 100’e Kadar Çıktı: Yatırımcılar İçin Fırsat Doğuyor

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bu yılın başından beri yüzde 30’dan fazla değerlenen Bitcoin, yatırımcılara çeşitli fırsatlar sunuyor.

CoinGlass verilerine göre Binance’deki sürekli Bitcoin vadeli işlem sözleşmelerinin fonlama oranı, bir yıldan uzun süre sonra ilk kez %100’ün üstüne kadar çıktı.

Bybit ve Deribit borsalarında ise bu oranın sırasıyla %95’e ve %56’ya ulaştığı görüldü.

Fonlama oranları, sürekli vadeli işlem sözleşmelerinin değeri ile spot piyasadaki fiyatlar arasında uyum sağlıyor. Fonlama oranlarının pozitif bölgede olması, uzun pozisyon almış yatırımcıların kısa pozisyon almış yatırımcılara bir ücret ödediği anlamına geliyor.

10X Research kurucusu Markus Thielen’e göre fonlama oranlarının artması, yatırımcıların bullish pozisyon almaya devam ettiğini gösteriyor.

Thielen, “Sözleşmelerdeki fonlama oranlarında patlama yaşanıyor ve değeri 14,4 milyar dolara çıkan açık pozisyonlar da tırmanmaya devam ediyor. Yatırımcılar, halving’in ve ETF’lerdeki akışların bullish olacağına gitgide daha çok güveniyor.” dedi.

Thielen, arbitraj yatırımcılarının fonlama oranlarındaki bu artış sayesinde getiri fırsatı yakalayabileceğini düşünüyor.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Bitcoin’de Bu Oran Yüzde 100’e Kadar Çıktı: Yatırımcılar İçin Fırsat Doğuyor
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!