ECB’den Bitcoin Yükselişine İmalı Açıklama: Kötü Bir Yatırım, Değeri Yok!

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Avrupa Merkez Bankası (AMB) yetkilileri, spot Bitcoin borsa yatırım fonu (ETF) onayına rağmen Bitcoin’in kötü bir yatırım aracı olduğunu söyledi.

AMB Piyasa Altyapısı ve Ödemeler Genel Müdürü Ulrich Bindseil ve Danışman Jürgen Schaaf, 22 Şubat Perşembe günü paylaştıkları ortak blog yazısında Bitcoin’in (BTC) üstüne gitti.

ABD’nin spot Bitcoin ETF onayının Bitcoin’i daha iyi bir ödeme aracı ya da yatırım yapmadığını söyleyen analistler, bu durumu sadece “şatafatlı bir kostüm” olarak nitelendirdi. Bitcoin’in fiyatı kısa vadede yükselebileceğini kabul ederken yine de adil piyasa değerinin “sıfır” olduğunu dile getirildi.

Her iki iddiaya da katılmıyoruz ve Bitcoin’in adil değerinin hala sıfır olduğunu yineliyoruz. Bitcoin’in denetimsiz ve adil değeri olmayan bir piyasada devam eden manipülasyonu, ‘suç para birimine’ artan talep ve yetkililerin karar ve tedbirlerindeki eksiklikler kısa vadede fiyatı artıracaktır ancak ciddi tahminlerin türetilebileceği adil bir değeri yoktur.

Bitcoin’in risklerine dair açıklamalarının devamında uyarıda bulunmaktan çekinmeye iki yetkili, bu kağıttan yapılma evin elbet bir gün yıkılacağını belirterek o güne karşı hazırlı olunması gerektiğini vurguladı.

ECB’den Bitcoin Yükselişine İmalı Açıklama: Kötü Bir Yatırım, Değeri Yok! isimli makale Tugay Erdem tarafından hazırlanmış ve koinbulteni.comda yayınlanmıştır.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
ECB’den Bitcoin Yükselişine İmalı Açıklama: Kötü Bir Yatırım, Değeri Yok!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!