ABD’de Alınacak Karar, Ethereum İçin Yeni Riskler Doğurabilir

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu S&P Global Ratings’in araştırmasına göre ABD’de Ethereum için alınacak ETF kararı, altcoin için yeni riskler getirebilir.

ABD’de BlackRock ve Fidelity gibi bazı dev isimler, spot Ethereum ETF’si kurabilmek için SEC’ye başvuruda bulundu. Ark Invest ile Franklin Templeton, ETF’lere yatırım yapan müşterilere aynı zamanda Ethereum ağından staking ödülü dağıtmayı planlıyor.

S&P Global Ratings ise bunun Ethereum ağında bir yoğunlaşmaya yol açabileceğini açıkladı:

“ABD’deki staking’i de barındıran spot Ethereum ETF’leri, öyle ya da böyle Ethereum ağındaki validatörlerin yoğunluğunu değiştirecek kadar büyük hale gelebilir.” Bu yüzden ETF ihraççılarının alacağı tercihlerin yoğunluk riskini nasıl etkileyeceğini anlamak, kritik önem taşıyor.”

Benzer bir uyarıyı bankacılık devi JPMorgan’ın analistleri de yapmıştı. Analistler, Ethereum blockchain’indeki likidite sağlayıcılarının ya da düğüm operatörlerinin küçük bir gruba yoğunlaşması halinde bunların saldırıların hedefi olabileceğini belirtti.

S&P Global Ratings ekibine göre müşterilerine staking getirisi sağlayan ETF’ler, şu anda Ethereum’un en büyük validatörü olan Lido gibi merkeziyetsiz bir protokol yerine daha kurumsal bir kripto para kuruluşu ile çalışmayı tercih edecek.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
ABD’de Alınacak Karar, Ethereum İçin Yeni Riskler Doğurabilir
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!