Bitcoin Madencisi, BitRiver Grubu Büyük Yatırım Yapıyor

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Rusya ve Ukrayna arasındaki gerginlik nedeniyle yaptırımlara maruz kalan Rus Bitcoin madencisi BitRiver, bölgenin en büyük yapay zeka merkezi yatırımını gerçekleştiriyor.

Rus medyasında yer alan haberlere göre, BitRiver Group’un alt kuruluşu, 2024’ün üçüncü çeyreğinde Rusya’da enerji yoğun hesaplamalar yapma kapasitesine sahip en büyük veri merkezini inşa edecek. Endüstriyel Madencilik Derneği direktörü Sergey Bezdelov’un açıklamalarına göre, bu veri merkezi 100 megawatt kapasiteye sahip olacak.

Bezdelov’un verdiği bilgilere göre, BitRiver’ın planladığı tesis, Rusya’nın en büyük veri merkezleri arasında yer alacak. Şirket şu ana kadar projeye 15 milyon dolardan fazla yatırım yapmış durumda.

Rusya merkezli madencilik şirketi, 2022’nin Nisan ayında Rusya’ya uygulanan yaptırımlar kapsamında OFAC’ın listesine girmişti. ABD’li yetkililer, Rusya’nın kripto para madenciliği ile büyük gelirler elde ettiğini belirtmişti.

“Yapay zeka alanına artan ilgi, enerji-yoğun bilgi işleme ihtiyacının artmasına yol açıyor. Bu alandaki talep 2035 yılına kadar onlarca gigawatt’a ulaşabilir.”

Avrupa ve Asya arasında konumlanan Rusya, zengin enerji kaynakları ve soğuk iklimi sayesinde kripto madenciliği alanında önemli avantajlara sahip. Bu durum, ülkenin kripto para madenciliği sektöründe öne çıkmasını sağlıyor.

Haber Kaynağı coinnewstr.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Bitcoin Madencisi, BitRiver Grubu Büyük Yatırım Yapıyor
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!