Analistler Bitcoin’de Geri Çekilme Gelebilir Dedi: Alım Fırsatı İçin Fiyat Verdi!

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bitcoin’in (BTC) çok hızlı şekilde yükseldiğine işaret eden analistler, sürdürülebilir bir boğa sezonu için düzeltme yaşanabileceğini belirtti.

On-chain analitik firması Swissblock’un, Bitcoin’de bir düzeltme öngördü. Fiyatın hızlı bir şekilde 50 bin dolar direncini kırarak 52 bin dolar seviyesine ulaştığını hatırlatan analistler, sağlıklı ve sürdürülebilir bir boğa sezonu için “ufak çaplı” geri çekilmelerin yaşanabileceğini vurguladı.

Olası düşüşlerde dip olarak 47.500 dolar seviyesi işaret edilirken bu bölgenin korunması durumunda yatırımcıların alım yönlü baskısının fiyatı tekrardan 50 bin doların üzerine atacağına yer verildi. Analistler, bu geri çekilmenin yakında gerçekleşebileceğini sözlerine ekledi:

Son birkaç hafta içinde yaklaşık %33’lük hızlı yükseliş göz önüne alındığında, yükseliş dalgasının sürdürülebilir olması için bir geri çekilme yakın ve gerekli görünüyor. Bu noktada, herhangi bir geri çekilme potansiyel bir satın alma fırsatı olarak düşünülmelidir.

Öte yandan konuya farklı bir perspektif sunan FalconX analistleri kısa süre önce yayınladıkları raporda, kripto para piyasasındaki yükselişlerin artan likidite tarafından desteklendiğini kaydetti.

Olağanüstü işlem hacimlerinin yükselişin devamına yönelik net bir sinyal olduğunu açıklayan analistler, geçtiğimiz yıl yaşanan hacimsiz yükselişlerle bu yükselişlerin farkını ortaya koydu:

Fiyat yükselişinin ardından gelen düşük hacimler, tarihsel olarak kriptodaki “sahte yükselişlerin” güvenilir bir göstergesi olmuştur. Bu noktada iyi haber, ocak rallisini çevreleyen likidite koşullarının genel olarak sağlam kalmasıdır.

10x Research analisti Markus Thielen ise güçlü likidite koşullarından yola çıkarak yaptığı analizinde, Bitcoin için 57 bin dolar seviyesini hedef gösterdi. Bitcoin yarılanması (halving) öncesi tarihsel verilerden yararlanan Thielen, sıradaki yükseliş ayağının daha güçlü olabileceğini kaydetti:

Bitcoin bir sonraki direnç olarak 57.000’i hedefliyor gibi görünüyor ve Bitcoin’in tarihsel olarak yarılanma öncesi performansı göz önüne alındığında, başka bir ayağın daha yüksek olma ihtimali artıyor.

 

Analistler Bitcoin’de Geri Çekilme Gelebilir Dedi: Alım Fırsatı İçin Fiyat Verdi! isimli makale Tugay Erdem tarafından hazırlanmış ve koinbulteni.comda yayınlanmıştır.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Analistler Bitcoin’de Geri Çekilme Gelebilir Dedi: Alım Fırsatı İçin Fiyat Verdi!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!