FED Yetkilisi Bitcoin’e Karşı Uyarırken Dikkat Çeken Stablecoin Açıklaması Yaptı!

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD Merkez Bankası’ndan Christopher Waller, stablecoin teknolojisinin doların yararına olabileceğini dile getirirken ETF’lere karşı söylemiyle dikkat çekti.

ABD Merkez Bankas’ının (FED) yönetim kurulunda yer alan Christopher Waller, popüler görüşün aksine stablecoinlerin dolar hakimiyetine katkı sağlayabileceğini belirtti.

Perşembe günü Bahamalar’da düzenlenen bir etkinlikte konuşan Waller, kripto para piyasasındaki stablecoinlerin %99’unun dolar bazlı yürütüldüğünü ve bu durumun doların yararına olduğunu savundu:

İnsanlar genellikle Bitcoin gibi kripto para birimlerinin dünyanın rezerv para birimi olarak ABD dolarının yerini alabileceği varsayımında bulunuyor. Fakat hem merkeziyetsiz finans (DeFi) sektöründeki hem de spot piyasalardaki stablecoinlerin çok büyük kısmı dolar merkezli. Dolayısıyla, DeFi dünyasında ticaretin genişlemesi muhtemelen doların baskın rolünü güçlendirecektir.

Bankalar yüklü miktar kripto para ETF’i tutmamalı

Waller konuşmasının devamında, bankaların büyük miktarda kripto ETF’i bulundurmasını istemediğini belirtirken kısa süre önce onaylanan spot Bitcoin ETF’lerine göndermede bulundu.

Bankalara adeta aba altından sopa gösteren Waller, kripto para ETF’lerinin beraberinde ciddi riskler getirebileceğini ima ederek uyarısını yineledi.

Stablecoinlerin kullanımı ve Dijital Merkez Bankası Para Birimi (CBDC) kavramları ABD özelinde son günlerin en çok tartışılan konusu haline geldi.

Bazı taraflar stablecoinlerin finansal sisteme verebileceği potansiyel zararlara değinirken eski ABD Başkanı Donald Trump ise seçim vaadi olarak CBDC’leri yasaklayacağını belirtmişti.

FED Yetkilisi Bitcoin’e Karşı Uyarırken Dikkat Çeken Stablecoin Açıklaması Yaptı! isimli makale Tugay Erdem tarafından hazırlanmış ve koinbulteni.comda yayınlanmıştır.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
FED Yetkilisi Bitcoin’e Karşı Uyarırken Dikkat Çeken Stablecoin Açıklaması Yaptı!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!