Çinli Madencilerin Tercihi Ülke 250 Milyon Dolarlık Bitcoin Anlaşması Yaptı!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Etiyopya hükümeti, Hong Kong merkezli şirketle veri merkezi anlaşması yaparken gözler Bitcoin (BTC) madenciliğine çevrildi.

Devlete ait Etiyopya Yatırım Holding 5 Şubat tarihinde yaptığı bir duyuruda, Hong Kong West Data Group‘un bir yan kuruluşu olan Data Center Service ülkede bir veri merkezi işletme konusunda 250 milyon dolarlık mutabakata vardı.

Şirketle yapılan anlaşma kapsamında Etiyopya’da veri madenciliği ve yapay zeka eğitim operasyonları için en ileri altyapıyı kurmanın amaçlandığına yer verildi.

Öte yandan konu hakkında açıklamada bulunan Hashlabs Mining’in Etiyopya CEO’su Kal Kassa, hükümetin Data Center Service ile kurduğu ortaklık aracılığıyla Bitcoin madenciliği yapacağını söyledi:

Etiyopya Hükümeti, Data Center Service ile kurduğu [sic] ortaklık aracılığıyla bitcoin madenciliği yapacak.

Fakat Ethiopian Investment Holdings tarafından yapılan duyuruda kripto madenciliğinden bahsedilmedi. Kısa süre önce Bloomberg tarafından sunulan habere göre Çinli madencilerin yeni gözdesinin, Afrika ülkesi Etiyopya olduğuna yer verilmişti.

Etiyopya, 2021 yılında Afrika’da bugüne kadar gerçekleştirilen en büyük hidroelektrik projesi olan ve Nil nehri üzerine kurulan Rönesans Barajı’nın inşasının tamamlanmasıyla birlikte Çinli Bitcoin madencileri ise bu bölgeye akın etmeye başlamıştı.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Çinli Madencilerin Tercihi Ülke 250 Milyon Dolarlık Bitcoin Anlaşması Yaptı!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!