Kuzey Koreli Hacklerlar ABD Baskısı Sonrasında Bu Kripto Para Projesine Yöneldi!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kuzey Koreli hacker grubu Lazarus, gelen baskıların ardından yeni bir Ethereum (ETH) mikserine geçiş yapmış olabilir.

Blokzinciri güvenlik firması Chainalysis güncel raporunda, Kuzey Koreli Lazarus hacker grubu Lazarus’un Ethereum mikseri Sinbad üzerindeki yaptırımlarından ardından YoMix’e geçmiş olabileceğini belirtti.

Ethereum mikseri, hackerların çaldıkları kripto paraların takibini zorlaştırmak için kullandıkları platformlar olarak biliniyor. Lazarus şimdiye kadar gerçekleştirdiği Harmony, Coincheck, Atomic Wallet saldırılarının ardından varlıkların izini kaybettirmek için sürekli olarak Sinbad’ı kullanmıştı.

Fakat  ABD, Hollanda ve Finlandiya geçtiğimiz yıl kasım ayında, Sinbad.io isimli web sitesine el koyduğunu duyurmuştu. Bu engellemenin ardından YoMix özelindeki hacim artışı dikkatlerden kaçmadı.

Chainalysis, 2023 yılı boyunca YoMix’e fon girişinin beş kat arttığını söyledi ve yaklaşık üçte birinin kripto para hack vakalarıyla ilişkili cüzdanlardan geldiğini ekledi:

YoMix’in büyümesi ve Lazarus Group tarafından benimsenmesi, daha önce popüler olanlar kapatıldığında sofistike aktörlerin uyum sağlama ve yedek gizleme hizmetleri bulma becerisinin en iyi örneğidir.

Yine de kripto para mikserlerinin suçlular tarafından giderek daha az kullanıldığını belirten Chainalysis, bu alandaki para akışının 2022 yılındaki 1 milyar dolarlık seviyesinden 2023’de 504,3 milyon dolara gerilediğini kaydetti.

Raporda, kara para aklama operasyonlarının büyük çoğunluğunun halen daha merkezi borsalar aracılığıyla gerçekleştiğine yer verildi.

Geçtiğimiz yıl Birleşmiş Milletler (BM) tarafından yayınlanan bir rapor, Kuzey Kore merkezli hacker gruplarının 2022 yılında rekor seviyede kripto para çaldığını ortaya koymuştu.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Kuzey Koreli Hacklerlar ABD Baskısı Sonrasında Bu Kripto Para Projesine Yöneldi!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!