Bitcoin Fiyatında Bir Düzeltme Yaşanabilir: Bu Metriklere Dikkat!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bitcoin yükselişinin ardından rallinin devam edip etmeyeceği merak konusu oldu.

On-chain analiz platformu CrpytoQuant yaptığı bir paylaşımda, ileriye doğru izlenecek metriği açıkladı. Bitcoin’de geçtiğimiz gün yaşanan yükselişler ile birlikte 100 milyonlarca dolarlık short pozisyonları tasfiye olmuştu.

CryptoQuant, yaşanan tasfiyeler sonrası 2 önemli noktaya dikkat çekti. Geçtiğimiz yılın sonunda ve bu ay ETF onayı gelmeden önce büyük likidasyonlar ve beraberinde gelen spot Bitcoin yatırımları gerçekleşmişti.

Bu yükseliş döngüsünde de benzer bir alım talebi oluşmazsa fiyatta bir düzeltme yaşanmasının muhtemel olduğu belirtildi. Öte yandan bu likidasyonların kısa vadede büyük yükselişin devamı için de kilit rol oynadığı ifade ediliyor.

CryptoQuant yazarı, söz konusu olayların gerçekleşmesi durumunda yatırımcıların, fonlama oranları ve kısa vadeli yatırımcıların karlılığını takip etmesi gerektiğini söyledi. Bu metriklerde bir yükseliş yaşanması durumunda “aşırı ısınmanın” ortaya çıkabileceği vurgulandı.

CoinGecko verilerine göre Bitcoin, yazım esnasında 52.283 dolardan işlem görüyor.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Bitcoin Fiyatında Bir Düzeltme Yaşanabilir: Bu Metriklere Dikkat!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!