Bitcoin 60 Bin Dolar Olacak Mı? Bitcoin Alternatifi Coinler Hangileri?

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC), iki yılın ardından ilk kez 50 bin dolar seviyesini aşarak önemli bir aşama kaydetti. BTC için sonraki hedef 60 bin dolar.

Uzun süredir ralli bekleyen Bitcoin yatırımcısı, önceki gün gerçekleşen hızlı yükseliş ile heyecanlandı. BTC rallisi ile CoinMarketCap verilerine göre Bitcoin dahil küresel kripto para piyasasının değeri 24 saat içinde yüzde 2,3 artarak 1 trilyon 850 milyar dolara ulaştı.

Bitcoin fiyatındaki yükselişin gerekçeleri arasında spot Bitcoin ETF başvuruları ve merkez bankaları gösterildi. Ocak ayında onaylanan spot Bitcoin ETF başvurularının benimsenmesinin artması ile yükselişe geçen Bitcoin fiyatı, merkez bankası kararları ile destek buldu.

Merkez bankalarının faiz oranlarını düşürmeye başlayarak destekleyici bir para politikasına yöneleceğine ilişkin beklentiler, Bitcoin’deki artışa yol açtı. 50 bin dolar eşiğini geçerek önemli bir kilometre taşını geride bırakan lider kriptonun 60 bin dolar olup olmayacağı merakla takip ediliyor. 

Popüler kripto analistlerinden Stockmoney Lizards, yatırımcıların bu beklentisini güçlendirecek tahminlerde bulundu. 12 Şubat tarihli bir sosyal medya paylaşımında analist, Nisan ayında gerçekleşmesi beklenen Bitcoin yarılanması (halving) ile Bitcoin fiyatının yukarı yönlü hareketinin hızlanacağını öngördü.

Bitcoin’in önündeki ilk hedef 60 bin olsa da en önemli direnç noktası, tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 69 bin dolar bandı. Analistler, 69 bin dolar bandına ulaştıktan sonra Bitcoin fiyatının daha hızlı artabileceğine işaret ediyor. 

Bitcoin fiyatı 50 bin dolar seviyesini aşmasına rağmen özellikle kurumsal yatırımcılar için hala düşük seviyelerde seyrediyor. Mevcut fiyatıyla 49 bin 593 dolardan işlem gören BTC satın alacak kaynağı olmayan küçük yatırımcılar, Bitcoin alternatifi projelere yöneliyor.

Kripto arenasında son dönemde dikkat çeken projeler arasında meme coin projelerinin ilgi gördüğü fark ediliyor. Popüler meme coinlerin güçlü yönlerini alan Meme Kombat ve son günlerin güçlü ismi Smog token, dikkatleri çekmeyi başarıyor.

Meme Kombat 9 Milyon Dolara Yaklaştı

Oyun tutkunları için tasarlanan yapay zeka destekli bir platformun kapılarını aralayan Meme Kombat, düzenlediği ön satış etkinliği ile ilgi görüyor. Borsa listelemeleri öncesinde indirimli fiyatlardan Meme Kombat token satın almak isteyen yatırımcılar, ön satışa katılıyor.

Meme Kombat ön satışında toplanan fonlar 9 milyon dolara yaklaşırken staking özelliğine ilgi gösteren sayısı da gün geçtikçe artıyor.

Meme Kombat projesinin merkezinde MK token ve ondan güç alan Meme Kombat Arena bulunuyor. Katılımcıların kendi meme karakterini seçerek savaş yapabildiği platform, aktif bahisten Oyna-Kazan (P2E) özelliklerine kadar pek çok imkan sunuyor.

Meme Kombat Arena’nın ilk sezonunda 11 karakter bulunuyor. Merkeziyetsiz bir yapıya sahip olması amaçlanan Meme Kombat projesinin sonraki sezonlarına MK token sahipleri karar veriyor. 

Yatırımcılar, mevcut haliyle yüzde 108 olan APY ile pasif gelir elde etmek için staking özelliğinden faydalanabiliyor. PEPE, FLOKI, DOGE ve SHIB gibi projelerin güçlü yönlerini alarak geliştirilen MK tokenin ön satış etkinliği devam ediyor.

Meme Kombat token satın almak isteyen yatırımcılar, ön satış etkinliği ile mevcut fiyatıyla 0,279 dolar ödeyerek yatırım yapabiliyor. Kripto meraklıları, ETH, USDT veya BSC aracılığıyla ön satışa katılabiliyor.

Solana Tabanlı Smog Token Meme Coinlere Kafa Tutuyor

Solana blok zinciri tabanlı Jupiter merkeziyetsiz borsasında (DEX) piyasaya sürülen Smog token, tüm meme coin projelerini karşısına alıyor. Lansman sonrası 24 saat içerisinde yüzde 1300’den fazla yükselen proje, en popüler 10 Solana coin’i listesine girmeyi başarıyor.

Ejderha logolu bir SPL tokeni olan SMOG’un 400 bin adet token arzı bulunuyor. Bu arzın yüzde 50’si pazarlama, yüzde 35’i airdrop, yüzde 10’u CEX ve yüzde 5’i DEX likiditesine tahsis ediliyor.

Smog token, topluluk odaklı stratejisi ile dikkat çekiyor. Proje ekibi, Smog token satın alan yatırımcıları desteklemek için detaylı bir yol haritası takip ediyor. Yol haritasına göre Smog ekibi, eşi benzeri görülmemiş bir airdrop etkinliği planlıyor.

Meme coin çılgınlığı denilince akla gelen ilk coin olan PEPE gibi projeler için güçlü bir topluluğa sahibi olmak gerektiğini bilen deneyimli ekip, SMOG token sahiplerine özel bir airdrop düzenliyor. Katılımcılar, etkileşime dayalı bir dizi görevi tamamlayarak günlük, haftalık ve aylık ödüller kazanma imkanı buluyor. 

ETH köprüsü tamamlanan SMOG, Ethereum topluluğuyla da bir araya geliyor. Proje ekibi bu gelişmeyi kutlamak için internet sitesi üzerinden yapılan satın almalar için yüzde 10 indirim uyguluyor. 

SMOG token sahipleri, staking özelliği ile pasif gelir elde etme imkanı buluyor. Mevcut fiyatıyla 0,03022 dolardan alıcı bulan SMOG token, meme coinlerin yükselişe geçeceği günü bekleyen deneyimli yatırımcıları bekliyor.

Dextoolsapp, Dexscreener ve Birdeye’da en popüler coinler arasına girmeyi başaran Smog token satın almak isteyen yatırımcılar, SOL, USDT, BONK veya başka bir seçenek tercih ederek projeye yatırım yapabiliyor. 

Sorumluluk reddi:
Koin Bülteni, yukarıda bahsi geçen herhangi bir ürün ya da hizmetle ilgili hasar ya da kayıplardan sorumlu değildir. Koin Bülteni, bu sponsorlu yazıda adı geçen şirket ve şirketin sunduğu ürün veya hizmetlerle ilgili olarak okuyucuların kendi araştırmalarını yapmalarını önermektedir.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Bitcoin 60 Bin Dolar Olacak Mı? Bitcoin Alternatifi Coinler Hangileri?
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!