Bitcoin Alım Satımlarının Yüzde 15’ini Dünya Devleri Yapıyor!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Coinbase’in yayınladığı rapor Bitcoin’de gerçekleşen işlemlerin %15’inin dünya devleri tarafından yapıldığını ortaya koydu.

Coinbase’in aylık olarak yayınladığı raporun bu ayki konusu spot Bitcoin ETF’leri oldu. Raporda analistler Ocak ayında spot Bitcoin ETF’lerinde gerçekleşen 1,4 milyar dolarlık girişi ve yaşanan hacimleri değerlendirdi.

Analistler spot Bitcoin ETF’lerinin kripto paralar için bir dönüm noktası olarak değerlendirildiğini belirtti. ABD’deki spot Bitcoin ETF hacimlerinin merkezi borsalardaki işlemlerin %15’ini oluşturduğu görüldü. Ayrıca spot Bitcoin ETF’lerinde dolaşımdaki Bitcoin arzının yaklaşık %3’üne karşılık gelen 650.000 BTC bulunduğu belirtildi.

Spot Bitcoin ETF onayı ve halving daha büyük bir şeyin habercisi

Analistlere göre spot Bitcoin ETF’lerinin onaylanması ve yaklaşan halving çok daha büyük bir şeyin habercisi olarak görülüyor. Raporda uzmanlar Bitcoin’in ardından Ethereum için de bir ETF onayının gelebileceğinden bahsederek bu ihtimalin halving ile birlikte çok daha büyük etkiler yarabileceğini belirtti.

Halving’in Bitcoin gelirlerini düşereceğinden, madenciler için satış baskısı yarabileceğini belirten analistler, bunun Ether’i öne çıkaracağını belirtiyor.

Ethereum’un öne çıkmasının ise doğrudan sonucunun DeFi’ın büyümesi olacağından bahseden analistler, mevcut DeFi ekosisteminin %58’ini Ethereum’un oluşturduğunu bu sebeple spot Ethereum ETF onayının DeFi ekosisteminin büyümesine işaret olduğunu belirtti.

Bitcoin ve Ethereum fiyatının son günlerde yükselmesinin arkasındaki sebep olarak görülen spot Ethereum ETF başvuru güncellemesi de bunun habercisi olabilir.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Bitcoin Alım Satımlarının Yüzde 15’ini Dünya Devleri Yapıyor!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!