Kurumsal Kripto Para Yatırımcılarının Uğrak Noktasında 3 Yılın Rekoru Kırıldı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dünyanın en büyük türev borsalarından olan Chicago Emtia Borsasının (CME) işlem hacminde büyüme kaydedildi.

CCData verilerine göre ABD’de spot Bitcoin ETF’leri onaylandıktan sonra CME’nin ocak ayındaki hacmi %35 büyüyerek 94,4 milyar dolara çıktı. Bu, borsada Ekim 2021’den bu yana kaydedilen en yüksek sayı oldu.

CME, genelde vadeli Bitcoin sözleşmeleriyle işlem yapan kurumsal yatırımcılar tarafından kullanılıyor. Yatırımcılar, bu sözleşmeleri Bitcoin’in gelecekteki fiyat hareketliliklerinden korunmak için kullanabiliyor.

Ocak ayında vadeli Bitcoin sözleşmelerinin işlem hacmi %42 artarak 73 milyar dolara çıktı. CCData araştırmacıları, “Bu, kurumsal yatırımcılar ABD’deki spot Bitcoin borsa yatırım fonları (ETF) onaylandıktan sonra pozisyonlarını düşürmeye başladıktan sonra yaşandı.” dedi.

Borsadaki açık pozisyonlar, %8,50’lik düşüşle 4,42 milyar dolara; opsiyonlar ise yaklaşık %30’luk düşüşle 1,57 milyar dolara geriledi.

Araştırmacılar, “Vadeli işlemlerin hacminin artması ve opsiyon hacimlerinin düşmesi, spot Bitcoin ETF’sinin onaylanıp onaylanmayacağı hakkında spekülasyonda bulunan kurumsal yatırımcıların spekülasyonunun sonlandığını gösteriyor.” dedi.

Borsadaki vadeli Ethereum (ETH) işlemlerinin hacmi, %15,6; opsiyonların hacmi ise %27 büyüdü.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Kurumsal Kripto Para Yatırımcılarının Uğrak Noktasında 3 Yılın Rekoru Kırıldı
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!