Türkiye’nin İlk Şehir Token’ı İzmir ile 2,5 Milyar Türk Lirası Dolandırdı, Eşiyle Kaçarken Yakalandı!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye’nin ilk şehir token projesi olacağı söylenen İzmir Token, milyar liralık bir dolandırıcılıkla sonuçlandı.

Ocakçı Holding’den Sedat Ocakcı ve İzmir Token kurucusu Barış Turgut, Cumhuriyetin 100. yılına özel olarak İzmir Token isimli bir kripto para projesini geçtiğimiz yıl ekim ayında piyasaya sürmüştü. Büyük vaatlerde tanıtılan ve ciddi reklam kampanyaları eşliğinde pazarlanan proje dolandırıcılıkla sonuçlandı.

Binlerce mağdurdan gelen şikayet üzerinde harekete geçen İzmir Emniyeti’nin Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, Sedat Ocakçı’nın da aralarında bulunduğu 30 kişiye yönelik gözaltı kararı aldı. Bununla birlikte Ocakçı Holding’in İzmir Çiğli’deki merkezi ile belirlenen diğer adreslere baskınlar düzenledi ve önemli belgelere el koyuldu.

Bir son dakika gelişmesine göre Sedat Ocakçı ve eşi Seçilay Ocakçı, yurt dışına kaçma hazırlığındayken Adana’da saklandıkları bir ikamette yakalanarak gözaltına alındı.

Ortaya çıkan ilk belgelerere göre 2 bin 500’den fazla kişi İzmir Token ponzi şemasından etkilendi ve 2,5 milyar liradan fazla para dolandırıcılığa kurban gitti. Mağdurlar, yatırdıkları ana paranın ardından sadece birkaç kez ödeme alabildiklerini belirtirken kendilerine yılbaşından sonra toplu ödeme yapılacağına dair söz verildiğini ifade ettiler.

Cumhuriyet gazetesine konuşan mağdurlardan Zümrüt Özşen, 1,5 milyon liralık kredi çekerek bu projeye yatırım yaptığını ve şimdi elinde borlarından başka hiçbir şeyinin kalmadığını şu sözlerle aktardı:

Yüksek kar vaadinde bulundular, akrabaları bizi ikna etti. Her gün bizim oradan geçiyordu kendisi. ‘Siz vermiyorsunuz, herkes veriyor’ diye bizi kandırdılar. Bankalardan ve esnaf kefaletten 1,5 milyon kredi çekerek verdim. Benim şuan 300 bin lira ödemelerimle 1 milyon 700 bin lira borcum var.

Kendisinden yaklaşık 10 gündür haber alınamayan Sedat Ocakcı, İzmir Token’a 15 milyon liralık yatırım yapmıştı. Sedat Ocakçı’nın sadece yatırım yaptığı ve proje ile başka bir ilişkisinin bulunmadığı belirtildi. Yetkililer  5 Şubat tarihinde Sedat Ocakçı ile birlikte sekiz kişiye daha yurt dışı çıkış yasağı getirildiğini belirtti.

İzmir Token yerli kripto borsası Bzetmex aracılığıyla ön satışa sunulmuştu.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Türkiye’nin İlk Şehir Token’ı İzmir ile 2,5 Milyar Türk Lirası Dolandırdı, Eşiyle Kaçarken Yakalandı!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!