Kripto Para Suçluları Artık İki Kez Düşünecek: Müebbet Hapis Cezası Geliyor!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Güney Kore, müebbet hapis cezasının da yer aldığı kripto para yasasını kısa süre sonra hayata geçirecek.

Güney Kore Finansal Hizmetler Komisyonu (FSC) 7 Şubat Çarşamba günü yaptığı açıklamada, yasa dışı kripto para faaliyetlerinde bulunan kişilere müebbet hapis cezasına varan yasanın 19 Temmuz’da yürürlüğe gireceğini belirtti. Belirtilen tarhite söz konusu kuralların bir kısmı devreye girecek ve ilerleyen süreçte yasa geniş kapsamlı olarak tamamlanacak.

Yasa en temelde piyasa manipülasyonunu, yasa dışı işlemleri ve gizli kullanıcı bilgilerinin istismarını engellemeyi amaçlayacak.

Ülkenin yeni kripto para yasasına göre kripto para suçlarıyla yargılananların en az 1 yıl hapis cezasına çarptırılması öngörülürken bu tür bir faaliyetten 3,76 milyon dolar üzerinde kazanç sağlayan kişilerin müebbet hapis cezası alma ihtimali olacak. “Kripto Para Kullanıcı Koruma Yasası” isimli söz konusu yasa Temmuz 2023’de kabul edilmişti.

Kripto para yasası tüm bu cezai uygulamaların yanı sıra kripto para hizmet sağlayıcılarının kullanıcı fonlarını korumak için mevduatların %80’inden fazlasını soğuk cüzdanlarda muhafaza etmelerini ve kötü senaryolar ihtimali adına potansiyel kullanıcı tazminatı için sigorta programlarına kaydolmalarını şart koşacak.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Kripto Para Suçluları Artık İki Kez Düşünecek: Müebbet Hapis Cezası Geliyor!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!