El Salvador Yüzde 87 ile Kripto Dedi: Nayib Bukele Bitcoin’in Ekmeğini Yiyor!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

El Salvador halkı Bitcoin (BTC) destekçisi Nayib Bukele’yi bir kez daha Cumhurbaşkanı olarak seçti.

Latin Amerika ülkesi El Salvador, 4 Şubat günü sandık başına gitti. Yapılan oylama sonucunda %87’lik ezici galibiyetle kazanan Bitcoin destekçisi Nayib Bukele oldu. Bukele liderliğindeki El Salvador, 2021 yılında Bitcoin’i yasal para birimi olarak kabul eden ilk ülke olmuştu.

Bukele sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, bu oranları tüm demokrasi tarihide bir rekor olarak nitelendirdi:

Rakamlarımıza göre Cumhurbaşkanlığı seçimini oyların yüzde 85’inden fazlası ve Meclis’teki 60 milletvekilinin en az 58’i ile kazandık. Bu, dünyanın tüm demokratik tarihindeki bir rekordur. Saat 21.00’de Ulusal Saray önünde görüşürüz. Tanrı El Salvador’u korusun.

Daha önce El Salvador Başkan Yardımcısı Felix Ulloa, ikinci dönemde Bitcoin’in ülkenin yasal ödeme aracı olmaya devam edeceğini ve hükümetin Bitcoin tahvilleri, Bitcoin şehirleri ve Bitcoin pasaportları için planlar geliştirmeyi sürdüreceğini belirtmişti.

Ulloa’nın açıklamalarına göre bu yılın ilk çeyreği içerisinde Bitcoin teminatlı tahvil ihraç etme planı da hayata geçirilecek. Ayrıca Bukele’nin mega projesi Bitcoin City’nin de yeni dönemde inşa edilmesi planlanıyor. Nayib Bukele 2029 yılına kadar cumhurbaşkanlığı koltuğunda oturmaya devam edecek.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
El Salvador Yüzde 87 ile Kripto Dedi: Nayib Bukele Bitcoin’in Ekmeğini Yiyor!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!