El Salvador, Seçime Rağmen Bitcoin’e Sadık Kalacak

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

El Salvador Devlet Başkan Yardımcısı tarafından yapılan açıklamaya göre Bitcoin, Nayib Bukele’nin ikinci döneminde de ülkede yasal para birimi olacak.

Devlet Başkanı Nayib Bukele, 4 Şubat 2024’te yapılması planlanan seçimlerde ikinci kez 5 yıllık dönem için aday gösterildi.

Bukele ve Başkan Yardımcısı Felix Ulloa, seçim kampanyasını yürütebilmeleri için geçtiğimiz yılın sonunda Kongre’den izne çıkma onayı almıştı.

Başkan Yardımcısı, Bitcoin’in yasal para birimi statüsünü kaldırmayı planlamadıklarını, ABD’nin spot Bitcoin ETF’lerini onaylamış olmasının bu kararı daha da güçlendirdiğini söyledi.

Uluslararası Para Fonu (IMF), El Salvador hükümetiyle yaptığı milyar dolarlık borç görüşmelerinde bu kararın “yeniden gözden geçirilmesini” önermişti.

Ulloa’nın açıklamalarına göre mevcut hükümetin seçimi kazanması halinde bu yılın ilk çeyreği içerisinde Bitcoin teminatlı tahvil ihraç etme planı da hayata geçirilecek.

Seçimin kazanılması halinde kripto para odaklı Bitcoin City projesi ile ülkeye kripto para cinsinden 1 milyon dolar bağışta bulunan kişilere pasaport verme planının da uygulanması bekleniyor.

Ülkede şimdiye dek yapılan anketler, Bukele’nin seçimi çok büyük bir farkla kazanacağını gösteriyor.

El Salvador, Seçime Rağmen Bitcoin’e Sadık Kalacak isimli makale Selim Kuşçu tarafından hazırlanmış ve koinbulteni.comda yayınlanmıştır.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
El Salvador, Seçime Rağmen Bitcoin’e Sadık Kalacak
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!