JPMorgan’dan Bitcoin İçin Ürkütücü Uyarı: Piyasa FED İçin Fazla İyimser!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD bankacılık devi JPMorgan, Bitcoin gibi risk varlıklarda yatırımı olanları aşırı iyimserlik konusunda uyardı.

ABD Merkez Bankası (FED), TSİ bugün saat 22.00’de faiz oranlarını açıklayacak. Analistlere göre FED’in ilerde faiz indirimi konusunda yatırımcılar oldukça iyimser olarak bulunuyor.

FED’in daha önce yaptığı açıklamalar göz önüne alındığında Bitcoin gibi risk varlıklarına aşağı yönlü volalilite getirebilecek bir senaryo kurgulanıyor. Söz konusu planlar FED’in enflasyonla mücadeledeki kararına bağlanıyor.

JPMorgan analistlerine göre finansal piyasalar, FED’in bu yıl faiz indirimleri yoluyla ekonomik gevşemeye gideceği konusunda çok iyimser. Fon piyasalarına göre FED’in bu yıl faizde 140 baz puanlık düşüş yapması bekleniyor. Bu oranların daha önce aralık ayında tahmin edilen oranların iki katı olması dikkat çekiyor.

JPMorgan, FED’in enflasyonda halen anlamlı düşüşler görmediğini söyledi. Ayrıca FED’in enflasyonla mücadeleye devam etme düşüncesi Bitcoin gibi risk varlıklarında da düzeltmeye neden olabilir.

Bugün FED’in faiz oranını %5,25 ila %5,5 arasında sabit tutacağı ve ekonomik gevşetmeyi hemen başlatmayacağı tahmin ediliyor.

JPMorgan analistler, ABD ekonomisinin devam eden gücü de göz önüne alındığında, enflasyonun hızla düşeceğine dair aşırı iyimserliğe karşı uyarıyorlar gibi görünüyor.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
JPMorgan’dan Bitcoin İçin Ürkütücü Uyarı: Piyasa FED İçin Fazla İyimser!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!