Bitcoin 50 Bin Dolar Olur Mu? Kripto Dünyasının Yeni Gözdesi Bitcoin’e Alternatif Çevreci Projeler

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Spot Bitcoin ETF onayı ve yaklaşan halving ile birlikte fiyatın 50 bin dolar üzerine çıkması beklenirken Bitcoin alternatifi çevre dostu projeler ilgi çekmeye başladı.

2024 yılının ilk ayında kripto para piyasaları için en önemli gelişme şüphesiz ki spot Bitcoin ETF başvurularının onaylanması oldu. Uzun süredir Bitcoin’in yükselmesini bekleyen yatırımcılar, spot Bitcoin ETF’lerinin işlem görmeye başlaması ile oldukça hareketli günler yaşadı.

ETF’lerin işlem görmesi ile Bitcoin’in fiyatı, 49 bin dolar seviyesine kadar yükseldi. BTC fiyatının daha da artması beklenirken yapılan analizlere göre ETF işlemleri normalleşti ve lider kripto para birimi 39 bin doların altına geriledi. 

Bitcoin’i önümüzdeki aylarda bekleyen en önemli gelişmelerden bir diğeri halving olarak da bildiğimiz yarılanma. 16 Nisan’da gerçekleşmesi beklenen ve Bitcoin madenciliği ödüllerinin yarıya düşeceği halving olayı ile BTC, daha kıt bir hale geliyor.

Kripto para meraklıları, bu yazı yazıldığı esnada 43 bin dolar seviyesinden işlem gören Bitcoin’in 50 bin dolar olacağı günü heyecanla bekliyor. BTC mevcut fiyatıyla tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 69 bin doların yüzde 37 altında seyrediyor ancak analistler oldukça olumlu görünüyor. 

Yükselişi sonrası Bitcoin’in 36 bin dolara düzeltme yapacağını doğru tahmin eden araştırma şirketi 10x Research’ün CEO’su Markus Thielen, Bitcoin fiyatının 50 bin dolar bandına 2024’ün ilk çeyreğinde gelebileceğini söylüyor. Thielen, BTC’nin 43 bin dolar seviyesini yukarı yönlü bir hareketle kırması durumunda yatırımcıların, uzun yönlü (long) pozisyonlara odaklanması gerektiğini de belirtiyor.

Bitcoin tahminlerinin yanı sıra kripto para piyasası, 2024 yılının ilk FED faizi açıklamasını dört gözle bekliyor. ABD Merkez Bankası’nın, 31 Ocak 2024’te yapacağı FED faizi kararı toplantısı sonrası TSİ 22.00’de kritik faiz kararını açıklaması bekleniyor. FED faiz kararı açıklaması sonrası Bitcoin başta olmak üzere kripto para piyasalarının karara ne şekilde tepki vereceği heyecanla bekleniyor. 

Bitcoin fiyatı henüz pek çok yatırımcının beklediği seviyelere yükselmemiş olsa da küçük yatırımcıların Bitcoin alternatifi proje arayışı hiç bitmiyor. Çevre dostu misyonuyla öne çıkan eTukTuk projesi, indirimli ön satış etkinliği ile yatırımcıların radarına giriyor.

Çevreye Karşı Değil Çevre İçin Çalışan Kripto Projesi eTukTuk

Yatırımcıları yeşil yapay zeka devrimine katılmaya davet eden eTukTuk projesi, gelişmekte olan ülkelerdeki elektrikli araç pazarını hedefliyor. Yapay zeka ve blok zincirini bir araya getiren proje, düzenlenen ön satış etkinliği ile eTukTuk token satın almak isteyen kripto meraklıları ile buluşuyor.

Yatırımcıları yeşil yapay zeka devrimine katılmaya davet eden eTukTuk projesi, gelişmekte olan ülkelerdeki elektrikli araç pazarını hedefliyor. Yapay zeka ve blok zincirini bir araya getiren proje, düzenlenen ön satış etkinliği ile eTukTuk token satın almak isteyen kripto meraklıları ile buluşuyor.

Beş yıl süren titiz bir çalışmanın sonucu ortaya çıkan projenin native tokeni eTukTuk token, çevre dostu ekosistemin yanı sıra Oyna-Kazan özellikli bir oyuna da güç veriyor. Crazy TukTuk isimli oyunda katılımcılar kendilerini, Sri Lanka sokaklarında birbiriyle kıyasıya rekabet ettikleri bir taksi yarışında buluyor. 

TUK token, hem oyuncuların araçlarını yükseltmelerini ve güçlendirmesini sağlıyor hem de başarılı olmaları halinde ödül olarak katılımcılara sunuluyor. TUK token sahipleri, staking mekanizması ile pasif gelir elde etme imkanı da buluyor. Borsa listelemeleri öncesinde indirimli fiyatlardan eTukTuk token satın almak için ön satış etkinliğine katılmak gerekiyor.  

Çevre Dostu Kripto Para Birimi eTukTuk (TUK) Nedir?

Blok zinciri ve yapay zekanın gücünü çevre için kullanmayı amaçlayan eTukTuk token, BNB Akıllı Zinciri üzerinde inşa ediliyor. BEP-20 protokolüne uyan TUK tokenin toplamda 2 milyar adet arzı bulunuyor.

Pek çok ön satış etkinliğine nazaran daha az miktarda token, ön satış ile yatırımcılarla buluşuyor. Token arzının yalnızca yüzde 10’u ön satışta satın alınabiliyor. Bu oran, TUK tokenin kıt bir kaynak olmasına yol açıyor ve değerini artırıyor.

TUK token ön satışında aşamalı fiyat artışı politikası izleniyor. İlk aşamada 0,024 dolardan alıcı bulan eTukTuk token, son aşamada 0,033 dolara yükseliyor. Proje ekibi, ön satış etkinliğinin bitiminde toplamda 5 milyon 693 bin dolarlık fon toplamış olmayı amaçlıyor. 

Aşamalı fiyat artışı stratejisi, erken dönem yatırımcıların potansiyel kazanç elde etmesine olanak tanıyor. Bunun yanı sıra devrede olan staking mekanizması, tokenlerin kilitlenmesi karşılığında pasif gelir imkanı sunuyor. Şu ana kadar ön satışta toplanan fonlar 660 bin doları geçerken stake edilen token sayısı, 15 milyonu aşıyor. Stake eden yatırımcılar BSC bloğu başına 4,75 TUK token kazanıyor ve mevcut oranıyla staking APY’si yüzde 312’de oturuyor. 

Araç endüstrisi ile başlayan devrim ile daha sürdürülebilir bir geleceğe adım atma fırsatı sunan TUK token, mevcut aşamada 0,026 dolardan alıcı buluyor. Bir sonraki aşamada token fiyatının 0.02625 dolara yükselmesi planlanıyor.

Çevre dostu kripto eTukTuk token satın almak isteyen kripto meraklıları, BNB, USDT, ETH veya kart işlemleri ile ön satış etkinliğinde yer alabiliyor.

Sorumluluk reddi:
Koin Bülteni, yukarıda bahsi geçen herhangi bir ürün ya da hizmetle ilgili hasar ya da kayıplardan sorumlu değildir. Koin Bülteni, bu sponsorlu yazıda adı geçen şirket ve şirketin sunduğu ürün veya hizmetlerle ilgili olarak okuyucuların kendi araştırmalarını yapmalarını önermektedir.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Bitcoin 50 Bin Dolar Olur Mu? Kripto Dünyasının Yeni Gözdesi Bitcoin’e Alternatif Çevreci Projeler
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!