Bitcoin’i ABD Onayı Sessizleştirdi: 12 Yılın En Düşük Seviyesinde!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Analiste göre spot Bitcoin borsa yatırım fonu (ETF) onaylarıyla birlikte Bitcoin (BTC) fiyatı daha sakin bir hale büründü.

Varlık yönetimi firması Creative Planning’in baş piyasa stratejisti Charlie Bilello, Bitcoin fiyatındaki volatilitenin spot Bitcoin ETF onaylarıyla birlikte dip seviyelere gerilediğini belirtti.

Bilello tarafından yapılan açıklamada, Bitcoin’in 12 aylık bazlı volatilitesi son 12 yılın en düşük seviyesine ulaştığı işaret edilirken bariz sebep olarak spot Bitcoin ETF’leri vurgulandı.

Sunulan verilerde, Bitcoin volatilitesinin Ocak 2012’deki %179’luk en yüksek seviyesinden Ocak 2024’te %45’e kadar bir düşüş yaşadığı kaydedildi.

Kurumsal yatırımcıların girişiyle birlikte Bitcoin hareketlerinin tıpkı hisse senetleri gibi daha sakin bir ruh haline büründüğünü belirten deneyimli isim, önümüzdeki süreçte gidişatın bu şekilde devam edebileceğini ima etti.

On-chain analitik firması CryptoQuant’ın web3 analisti Bradley Park DL News’e verdiği demeçte konuya farklı bir açıdan yaklaşarak, daha düşük volatilitenin daha uzun vadeli yatırımcılar anlamına gelebileceğini söyledi.

Benzer bir yorum bu ayın başlarında Bloomberg ETF analisti James Seyffart’dan da gelmişti:

ETF aracılığıyla alınan Bitcoinlerin büyük bir kısmı, danışman hesaplarında duracak. Bu yatırımcılar her gün işlem yapmak istemiyorlar.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Bitcoin’i ABD Onayı Sessizleştirdi: 12 Yılın En Düşük Seviyesinde!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!