Bitcoin ve Kripto Paraları Etkileyen FED Faiz Kararına Son 2 Gün: Ne Bekleniyor?

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD Merkez Bankası’nın (FED) en kritik verilerinden bir tanesini 31 Ocak tarihinde açıklaması beklenirken gözler kripto para piyasasına çevrildi.

FED 31 Ocak Çarşamba günü 2024 yılının ilk faiz kararını açıklayacak. CME FedWatch Tool verilerine göre FED’in çarşamba günü %97,9 ihtimalle faizi sabit tutması bekleniyor.

Öte yandan FED’in gelecek mart ayında faiz indirimine gitme olasılığı ise şimdilik %48 olarak öngörülüyor. Kripto para piyasası ve diğer risk varlıkları için son derece önem taşıyan faiz indirimi beklentisi, son haftalarda Süveyş Kanalı etrafında yaşanan jeopolitik krizler eşliğinde bir belirsizliğe sürüklenmişti.

Makroekonomik anlamda bir çatlağa yol açan Süveyş Kanalı olayları önümüzdeki günlerde bir çözüme kavuşursa muhtemelen bu FED’in mart ayındaki faiz indirimi ihtimalini güçlendirecek.

Bununla birlikte faiz indiriminin mart ayında gelmese bile en geç mayıs ayına kadar uygulanması bekleniyor. CME FedWatch Tool verileri mayıs ayı için 25 baz puanlık faiz indirimine %50,1 şans tanıyor.

FED geçtiğimiz yıl aralık ayında, 2024 yılı içerisinde 2 kez faiz indirimine gideceğinin sinyalini vermişti ve bu sinyal doğal olarak kripto para piyasasına da olumlu yansımıştı.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Bitcoin ve Kripto Paraları Etkileyen FED Faiz Kararına Son 2 Gün: Ne Bekleniyor?
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!