Bitcoin’de Boğa Düzeltmesi Henüz Bitmemiş Olabilir: Tarihsel Veriler Ne Diyor?

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Glassnode analistleri, Bitcoin’de (BTC) yaşanan son düşüşlerin bir önceki döngülerdeki emsal düşüşlere kıyasla zayıf kaldığını vurguladı.

On-chain analiz platformu Glassnode, Bitcoin’in geçtiğimiz yıllardaki boğa döngülerinde yaşadığı düzeltmelerle bu döngüde gerçekleşen düşüşleri karşılaştırdı.

İçinde bulunduğumuz yükseliş döngüsünde fiyatın en fazla %20’lik bir düşüşe tanıklık ettiğini belirten analistler, bu oranın geçtiğimiz döngülerde %61’e kadar uzandığını hatırlattı.

Özellikle 2021 yılında görülen %61’lik düzeltme yüz milyonlarca dolarlık vadeli işlem pozisyonunun tasfiyesiyle sonuçlanmıştı. Bir diğer büyük düzeltme ise 2022 yılındaki döngüde, %38’lik oranla kayıtlara geçmişti.

Bu durum hem mevcut döngünün daha güçlü olduğu ve Bitcoin’in satışlar karşısında sağlam durabildiği şeklinde yorumlanırken bir yandan da daha derin bir düzeltme potansiyeli karşısında yatırımcılar uyarıldı:

Bitcoin boğa piyasası düzeltmelerinin oranı döngülere göre değerlendirildiğinde, mevcut döngümüz genelinde artan bir bağışıklık seviyesi görülebilir. Şu anda en büyük düşüş yalnızca %-20,1 değerine ulaştı ve tarihsel emsallerle karşılaştırıldığında bu sönük kalıyor.

CoinGecko verilerine göre son 2 hafta içerisinde %14,9 değer kaybeden  Bitcoin, yazım esnasında 40.125 dolardan işlem görüyor.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Bitcoin’de Boğa Düzeltmesi Henüz Bitmemiş Olabilir: Tarihsel Veriler Ne Diyor?
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!