Uluslararası Ödemeler Bankası, Bu Yıl Dijital Token Teknolojisi İçin Çalışma Yapacak

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Uluslararası Ödemeler Bankası (BIS) İnovasyon Merkezi, blockchain tabanlı bir tokenlaştırma projesi geliştirmeye hazırlanıyor.

Uluslararası Ödemeler Bankası, dün İnovasyon Merkezinin 2024 yılı içerisinde yapmayı planladığı altı projeyi açıkladı. Projeler siber güvenlik, mali suçlarla mücadele, merkez bankası dijital paraları (CBDC) ve yeşil finans alanlarını kapsıyor.

Project Promissa adlı bir projede BIS, İsviçre Merkez Bankası ve Dünya Bankası arasında iş birliği yapılacak. Projede tokenlaştırılmış senetlere yönelik bir platform için kavram kanıtı oluşturulacak.

Uluslararası Para Fonu, projede gözlemci olarak rol oynayacak.

Project Promissa ile senetlerin yönetiminin basitleştirilmesi, senetlerin işlem döngüsünün tüm paydaşlar tarafından tek bir kaynaktan takip edilmesinin sağlanması amaçlanıyor.

BIS tarafından yapılan açıklamaya göre kavram kanıtının ve test çalışmalarının 2025’in başında tamamlanması hedefleniyor.

BIS İnovasyon Merkezinin Hong Kong’daki kolu da CBDC’ler ile yapılan işlemlerin gizlilik seviyesini araştırmak için yürüttüğü çalışmaları sürdürecek.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Uluslararası Ödemeler Bankası, Bu Yıl Dijital Token Teknolojisi İçin Çalışma Yapacak
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!