Polygon Tabanlı Altcoin Projesi 600 Milyon Token Çaldırdı: Fiyat Yüzde 70 Düştü!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Animoca Brands destekli blokzinciri oyun projesi olan Gamee (GMEE), 15 milyon dolarlık bir siber saldırıya uğradı.

Gamee ekibi, Polygon (MATIC) ağı üzerindeki token sözleşmelerinin saldırıya uğradığını ve 15 milyon dolar değerinde 600 milyon GMEE tokenın çalındığını doğruladı.

Saldırıdan kısa süre sonra kontrolün ele alındığı ve sadece ekibe ait tokenların bu saldırıdan etkilendiği belirtildi. Topluluğa ait hiçbir varlığın saldırının merkezinde yer almadığı vurgulanırken tüm fonların güvende olduğu ifade edildi.

Gamee ekibi saldırının ardından tüm merkeziyetsiz borsalar (DEX) üzerindeki likidite provizyonunun geçici olarak durdurulduğunu kaydetti. Buna ek olarak tüm merkezi borsalara (CEX), mevduatları geçici olarak devre dışı bırakmaları ve hack ile bağlantılı tokenları dondurmaları konusunda bilgi verildiğini kaydetti. Kısa süre sonra yasal takip sürecinin başlatılması için kolluk kuvvetleriyle irtibata geçileceği vurgulandı.

Yaklaşık 15 milyon dolar değerinde GMEE çalan saldırganlar, bu varlıkları kısa süre içerisinde merkeziyetsiz borsalar aracılığıyla Ethereum (ETH) ve MATIC’e dönüştürdü. Saldırganlar tarafından yapılan bu yüklü satışlar GMEE fiyatını da kaçınılmaz olarak olumsuz etkiledi.

Açıklamaların detaylarında, yaşanan düşüşlerden etkilenen kullanıcılara yönelik böyle bir uygulamanın hayata geçirileceğine yer verildi:

Gamee topluluğu içindeki pek çok kişinin bu yetkisiz işlemlerden ve fiyat dalgalanmalarından etkilendiğini biliyoruz. Etkilenen kullanıcıları belirleme sürecine başlayacağız ve bu zorlu dönemde sadık topluluğumuzu nasıl destekleyebileceğimizi araştıracağız.

CoinGecko verilerine göre haber akışının etkisiyle %70 değer kaybeden GMEE, 0,0258 dolar seviyesinden 0,00760 dolara kadar geriledi. GMEE yazım esnasında 0,0120 dolardan işlem görüyor.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Polygon Tabanlı Altcoin Projesi 600 Milyon Token Çaldırdı: Fiyat Yüzde 70 Düştü!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!