Bitcoin Düşüşünün Nedeni Bu Olabilir: Ayılar ve Boğalar Adeta Savaşıyor!

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kripto para türevlerini inceleyen Greeks.live, Bitcoin (BTC) üzerindeki opsiyon verilerinin kritik bir noktada konumlandığına işaret etti.

Bitcoin 4 Aralık 2023’den bu yana ilk defa 40 bin doların altına düştü. Yaşanan bu düşüşleri opsiyon verileri üzerinden değerlendiren Greeks.live, çetin bir mücadelenin sürdüğüne işaret etti.

Düşüşlerle birlikte panik emirlerinin arttığı ortaya koyulurken piyasanın tekrardan düşüş eğilimli bir yapıya büründüğü vurgulandı. Verilere göre VRP (volatilite risk primi) son düşüşlerle birlikte artış gösterirken Skew eğrisi adı verilen ve piyasanın yönünü işaret eden gösterge ise satım opsiyonlarına doğru yöneldi.

Bu doğrultuda bakıldığında kısa vadeli panik satışları düşüşün arkasındaki önemli faktörler arasında yer aldı. Öte yandan büyük çerçevede long (uzun) ve short (kısa) pozisyonların halen daha dengeli olduğunu ifade eden Greeks.live analisleri, açıklamanın detaylarında şu ifadelere yer verdi:

Bitcoin 40.000 doların altına düştü. Yukarıdaki opsiyon verileri piyasada belirli sayıda kısa vadeli panik emirlerinin varlığını yansıtıyor, piyasanın düşüş eğilimi arttı ancak genel olarak uzun ve kısa pozisyonlar nispeten dengeli ve bu hala çetin bir oyun.

CoinGecko verilerine göre son 24 saat içerisinde %2,8 değer kaybeden Bitcoin, yazım esnasında 39.865 dolardan işlem görüyor.

Bitcoin Düşüşünün Nedeni Bu Olabilir: Ayılar ve Boğalar Adeta Savaşıyor! isimli makale Tugay Erdem tarafından hazırlanmış ve koinbulteni.comda yayınlanmıştır.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Bitcoin Düşüşünün Nedeni Bu Olabilir: Ayılar ve Boğalar Adeta Savaşıyor!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!