ABD’li Kongre Üyesi Meta’nın Kripto Para Planlarını Sorgulamaya Başladı!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD’li Kongre Üyesi Maxine Waters, Meta’nın kripto para çalışmaları özelindeki tutarsız tavırlarının üzerine gitti.

Temsilciler Meclisi Finansal Hizmetler Komitesi’nin üst düzey Demokrat üyesi Maxine Waters, Meta CEO’su Mark Zuckerberg ve Operasyon Direktörü Javier Olivan‘a kripto para çalışmaları hakkında bir mektup gönderdi.

Maxine Waters söz konusu mektupta, Meta’nın geçtiğimiz yıl kripto paralarla bağlantılı olarak yaptığı 5 ticari marka başvurusuna değindi. Zuckerberg ve ekibinin 2019 yılında stablecoin projesi Diem (eski adıyla Libra) üzerine çalıştıklarını fakat ardından gelen düzenleyici baskılar sonucunda bu projeyi iptal ettiklerini hatırlatan komite üyesi, şirketin o günlerde yaptığı açıklamaya değindi.

Meta cephesi Maxine Waters’in işaret ettiği o günlerde kripto paralarla ilgili çalışmalarını sonlandırdıklarını ve bu konuda başka çalışmalarının olmadığını açıklamıştı.

Fakat Waters, şirketin geçen yıl yaptığı ve halen daha aktif olan 5 ticari marka başvurusunun kripto para konusundaki çalışmaların devam ettiğinin açıkça bir kanıtı olarak yorumladı. Çünkü Meta tarafından geçen yıl yapılan lisanslama başvuruları kripto paralar üzerinden alışverişe olanak tanıyan bir çevrimiçi sosyal ağ ve buluşma hizmeti ve blokzinciri ile ilgili bilgisayar yazılımı tasarlama konularıyla ilgiliydi:

Meta Platforms, Inc. şirketinin ABD Patent ve Ticari Marka Ofisi’ne (USPTO) çeşitli dijital varlık hizmetleri ve blokzinciri teknolojisiyle ilgili beş ticari marka başvurusunda bulunmasına ilişkin endişelerimi ifade etmek için yazıyorum. 18 Mart 2022’de ilk başvurularını yapan Meta’nın 22 Ocak itibariyle yaptığı başvurular, şirketin dijital varlıklar ekosistemine katılımını genişletme niyetinin devam ettiğini gösteriyor.

Kongre üyesi, Meta’nın bu çelişkili davranışlarının üstüne giderek konu hakkında net bir açıklama talep etti. Meta’dan henüz resmi bir cevap gelmedi.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
ABD’li Kongre Üyesi Meta’nın Kripto Para Planlarını Sorgulamaya Başladı!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!