Cumhurbaşkanlığı’ndan Kripto Para Yasasına İlişkin Son Dakika Açıklaması Geldi!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz liderliğinde yapılan toplantıda, kripto para düzenlemesi hakkında da konuşuldu.

NTV’nin haberine göre Cevdet Yılmaz başkanlığında toplanan Ekonomi Koordinasyon Kurulu (EKK), toplantı sonrası kripto para düzenlemesi hakkında açıklamalarda bulundu.

Yapılan açıklamada kripto para düzenlemesine ilişkin şu ifadelere yer verildi:

Taslak yasa teklifinin içerisinde yer alacak hususlar değerlendirilerek düzenlemenin önümüzdeki günlerde yasalaşması ile ülkemizin gri listeden çıkması için gerekli koşullardan biri yerine getirilmiş olacaktır.

Toplantıda ayrıca kripto para ekosistemini düzenlemek amacıyla yapılan mevzuat çalışmalarında da gelinen aşamalar değerlendirildi.

Toplantıya, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan, Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanı İbrahim Şenel, AK Parti Genel Başkanvekili Efkan Ala, Grup Başkanı Abdullah Güler ve Genel Başkan Yardımcısı Nihat Zeybekci ile ilgili kurum ve kuruluşların temsilcileri katıldı.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek daha önce yaptığı açıklamada, kripto paralara ilişkin yasal düzenlemelerin bu ay içerisinde getirilebileceğini söylemişti.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Cumhurbaşkanlığı’ndan Kripto Para Yasasına İlişkin Son Dakika Açıklaması Geldi!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!