Fransız Bankacılık Devine Göre Bitcoin Bu Alanda 10 Yılın En Yüksek Seviyesinde!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD doları uluslararası ödemelerde kullanılan para birimi olarak liderliğini korurken Bitcoin (BTC) hisse senetleri gibi yatırım araçlarının payını ele geçirmeye başladı.

Bitcoin’in global kullanımı artış gösterse de güncel veriler doların halen daha liderliğini koruduğunu ortaya koydu. Fransız bankacılık devi Credit Agricole kısa süre önce müşterileriyle paylaştığı notta, Bitcoin’in uluslararası işlemlerdeki payının 2023’te on yılın en yüksek seviyesine ulaştığını fakat doların uluslararası ödemelerde liderliğini koruduğunu vurgulandı.

Öte yandan ABD devlet tahvillerinin global yatırımcı çekme noktasında sabit kaldığını belirten banka, Bitcoin’in global çapta dolara henüz rakip olamadığını ancak hisse senetleri gibi yatırım araçlarından ciddi oranda pay çektiğini işaret etti. Bankanın notu Bitcoin destekçilerinin “dolarsızlaşan bir dünya” hayalinin halen daha çok uzakta olduğunu gözler önüne serdi.

Doların 2023 yılında SWIFT işlemlerinde Euro ve GBP gibi itibari paraları adeta ezerek zirve seviyesine ulaştığını belirten Credit Agricole, açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi:

Doların uluslararası SWIFT işlemlerindeki payı 2023 yılında artarak son on yılın en yüksek seviyesine ulaştı. Buna karşılık, EUR’nun payı düştü ve JPY ile GBP’nin payı ılımlı seyretti. Uluslararası ödemeler ve işlemler için tercih edilen para birimi olarak USD’nin artan önemi, küresel resmi ve özel yatırımcıların para birimini satın alması için bir başka nedendir.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Fransız Bankacılık Devine Göre Bitcoin Bu Alanda 10 Yılın En Yüksek Seviyesinde!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!