FTX Davasında Yeni Gelişme İşte Detaylar!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

FTX’in kurucusu Sam Bankman-Fried’in ebeveynleri, borsa tarafından kendilerine karşı açılan davanın reddedilmesini istiyor.

FTX’in kurucusu Sam Bankman-Fried’in ebeveynleri, borsa tarafından kendilerine karşı açılan davanın reddedilmesini istiyor. İddia edilen hileli transferlere veya güvene dayalı görev ihlallerine dahil olmadıklarını savunuyorlar.

Joseph Bankman ve Barbara Fried’in avukatları yaptıkları başvuruda, FTX ve Alameda Research’ün borçluları da dahil olmak üzere davacıların “Davalıların oğlunun Borçlu kuruluşların kurucusu ve yöneticisi olduğu gerçeğinden yararlanmaya” çalıştıklarını belirtti.

Bankman ve Fried’in avukatları, “Bu ilişki dava edilebilir değildir. Davacılar, Davalıların Borçlu kuruluşlarla sınırlı kapasitelerde etkileşimde bulunduklarını iddia etseler de, hiçbir Davalı hiçbir zaman herhangi bir yönetici rolü üstlenmemiştir.”

Davanın reddedilmesi talebini destekleyen bu belge, FTX’in Eylül 2023’te Bankman-Fried’in ebeveynlerine karşı bir şikâyette bulunmasının ardından geldi.

Şikâyet, hileli transferler, güvene dayalı görevlerin ihlali ve iddia edilen diğer suiistimallerin neden olduğu zararları tazmin etmeyi amaçlıyordu.

Davacılar Eylül ayında yaptıkları başvuruda, “Bankman-Fried’in ebeveynleri olarak Bankman ve Fried, FTX işletmesindeki erişim ve nüfuzlarını kullanarak kendilerini doğrudan ve dolaylı olarak milyonlarca dolar zenginleştirdiler ve bunu bilerek bu 11. Bölüm Davalarındaki borçlular ve alacaklıları aleyhine yaptılar” iddiasında bulundular.

Davacılar ayrıca Bankman’ın Alameda’yı bir “aile şirketi” olarak tanımladığını ve borçlular tarafından sağlanan nakitle Bahamalar’da “Blue Water” veya “Old Fort Bay” olarak adlandırılan 16,4 milyon dolarlık lüks bir mülk satın aldığını ileri sürdüler.

Bankman ve Fried bu iddiaları reddederek Bankman’ın ailevi ilişkilerinin ve Bankman-Fried ile olan iletişiminin “Bay Bankman’ı Alameda veya FTX US’in fiili yöneticisi yapmadığını” belirttiler.

Bu son gelişmeler, FTX’in kurucusu Sam Bankman-Fried’in ailesi ile ilgili devam eden dava hakkında önemli detaylar sunmaktadır. Ebeveynler, borsa tarafından kendilerine karşı açılan davanın reddedilmesini talep etmektedir. Avukatları, davacıların Bankman-Fried’in mevcut pozisyonunu kötüye kullanmak istediklerini iddia etmektedir.

Haber Kaynağı coinnewstr.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
FTX Davasında Yeni Gelişme İşte Detaylar!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!