Circle CEO’su Stablecoin’i USDC ve ABD Hakkında Önemli Açıklamalarda Bulundu!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Circle CEO’su Jeremy Allaire, 2024 yılında ABD’den stablecoin yasaları hakkında olumlu adımlar gelebileceğini belirtti.

Dünyanın en büyük ikinci stablecoin’i USD Coin’in (USD) ihraççısı Circle cephesinden olumlu açıklamalar geldi. Konu hakkında İsviçre’nin Davos kentindeki Dünya Ekonomik Forumu’nda CNBC’ye açıklamada bulunan CEO Jeremy Allaire, 2024 yılının muhtemelen ABD’nin stablecoin endüstrisi için somut yasalar geçirdiği yıl olacağını söyledi.

Kısa sürede kripto para piyasasının yapı taşına dönüşen stablecoinler yaklaşık 135 milyar dolarlık bir pazara ev sahipliği yapıyor ancak henüz ABD gibi öncü ülkelerde bu alanda bir düzenleyici netlik bulunmuyor.

Jeremy Allaire konu hakkındaki açıklamasında, dünyadaki diğer ülkelerin bu konuda çoktan harekete geçtiğini ve ABD’nin liderliğini korumak için bu yıl içinde net adımlar atabileceğini ifade etti:

Hükümet, FED ve Kongre’nin her iki tarafından temelde kesinlikle regülasyonlara yönelik bir arzu olduğunu düşünüyorum. Dijital dolarlar dünya çapında yaygınlaşıyor, diğer hükümetler ABD’den önce dolar-dijital para birimlerini düzenliyor. Bu nedenle ABD’nin liderliğini ortaya koymak ve doğru tüketici korumalarını sağlamak için çok güçlü bir istek olduğunu düşünüyorum.

USDC CEO’sunun da belirttiği gibi stablecoinlere yönelik global ilgi ve düzenleyici adımlar son dönemlerde hız kazandı. Şirket tarafından kısa süre önce sunulan raporda, özellikle Asya merkezli işlemlerin arttığı vurgulandı.

Rapora göre, 2022 yılında Asya’ya 130 milyar dolar değerinde USDC transferlerin merkezinde yer aldı. Bununla birlikte Asya-Pasifik bölgesi tüm küresel kripto para hacminin %29’una ev sahipliği yaparak Kuzey Amerika’nın %19’luk ve Batı Avrupa’nın %22’lik payını gölgede bıraktı.

ABD kısa süre önce spot Bitcoin borsa yatırım fonu (ETF) başvurularına toplu onay verse de stablecoinler konusunda ciddi aksaklıklar yaşamaya devam ediyor. ABD Temsilciler Meclisi Finansal Hizmetler Komitesi, geçtiğimiz yaz aylarında stablecoinleri de kapsayan bir tasarının oylamasını erteleme kararı almıştı.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Circle CEO’su Stablecoin’i USDC ve ABD Hakkında Önemli Açıklamalarda Bulundu!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!