Binance Destekli Stablecoin Dolar Sabitliğini Kaybetti: İşte Nedeni!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Binance destekli stablecoin TrueUSD (TUSD), 1 dolar sabitliğini kaybederek %1 düşüş yaşadı.

Dünyanın en büyük kripto para borsası Binance’in çoğu borsadan önce harekete geçerek birçok işlem çifti listelediği TUSD, 1 dolar sabitliğini kaybetti.

CoinGecko verilerine göre stablecoin’in sabitliği TSİ dün öğlen saatlerinden beri 1 dolara eşit değilken sabah saatlerinde gelen satış baskısının artması ile birlikte derinleşti. TUSD, gelen satışlar ile birlikte gün içerisinde %1,7 düşüşle 0,983 dolara kadar geriledi.

Binance’in TUSD/USDT işlem çifti son 24 saatte 377 milyon dolarlık işlem hacmi gördü.

Sabitlik neden kayboldu

TUSD’da yaşanan büyük satışın Justin Sun’ın kripto para borsası Poloniex’in hacki ile ilgili olabileceği düşünülüyor. ContentFi Labs’ın baş işletme sorumlusu Nick Ruck, Poloniex’i hedef alan hack olayının ardından TUSD’nin dolara sabitlenmekte zorlandığını öne sürdü.

Öte yandan Binance’in Launchpool projelerindeki hareketliliğin de TUSD sabitliğinin kaybolmasında etkisinin olduğu tahmin ediliyor. Binance dün yeni launchpool projesi olarak Manta’yı (MANTA) duyurmuştu.

Normal şartlarda BNB, First Digital USD (FDUSD) ve TUSD’u farming için tutulabilecek kripto paralar olarak seçen Binance bu kez TUSD’yi dahil etmedi.

Elinde TUSD bulunan yatırımcıların launchpool programına dahil olabilmesi için TUSD’lerini satıp BNB ya da FDUSD almaları gerekiyordu bu nedenle gelen satış baskısının da sabitlikte kritik bir etkisi olduğu öngörülüyor.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Binance Destekli Stablecoin Dolar Sabitliğini Kaybetti: İşte Nedeni!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!