Analistlere Göre Bitcoin’de Satışlar Nerede Son Bulacak: Destek Seviyesi Açıklandı!

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Deneyimli analistler, spot ETF onayları sonrası Bitcoin (BTC) fiyatının gelecekteki fiyat hareketlerine dair tahminde bulundu.

ABD spot Bitcoin borsa yatırım fonu (ETF) başvurularını 10 Ocak günü toplu bir şekilde onayladı. Bu noktaya kadar aylardır yükseliş sergileyen kripto para piyasası, onayın ardından türbülans dolu bir sürece girdi.

Konu hakkında açıklamada bulunan Oppenheimer kıdemli analisti Ari Wald CNBC’ye verdiği demeçte, kısa vadeli negatif fiyat hareketlerinin aksine uzun vadede olumlu bir tablo beklediğini ifade etti:

11 Ocak Perşembe günkü 48.000 dolardan gelen ret, Mart 2022 zirvesini işaret ediyor. Bitcoin ETF’lerinin piyasaya sürülmesiyle birlikte bir haber satma senaryosunun gelişmekte olduğunu düşünmeden edemiyorum. Dirençteki geri dönüş, satışlar için uygun bir sinyal olarak görüldü.

Analist, Bitcoin’in kısa vadeli destek seviyesinin içinde bulunduğumuz 43 bin dolar bandı olduğunu dile getirirken düşüşün derinleşmesi durumunda 40 bin doların daha gerçekçi bir destek olabileceğini savundu. Öte yandan RSI seviyesinin çok şiştiğini ve son fiyat hareketleriyle birlikte negatif bir tablo çizdiğini belirten Ari Wald, fiyatın biraz nefes alması gerektiğini dile getirdi:

Bitcoin fiyatı yeni bir döngünün en yüksek seviyesini test ederken, RSI daha düşük bir tepe yaptı ve 70 seviyesinin üzerine çıkamadı. Bunun, fiyatın bir nefes alma zamanı geldiğinin bir başka göstergesi olduğunu düşünüyoruz.

69 bin dolarlık tepe noktası kolaylıkla aşılabilir

Wald’ın yorumlarına benzer şekilde katılan StockCharts’ın kıdemli bir teknik analisti Julius de Kempenaer ve Wolfe Research’ten Rob Ginsberg, kısa vadeli düzeltmelerin fiyat için sağlıklı olduğunu ve ileriye dönük bakıldığında 69 bin dolarlık tepe noktasının kolaylıkla aşılabileceğini ima ettiler:

48.000 dolar civarındaki direnç alanı ortadan kalktığında rallinin devamının önü açılacak ve 69.000 dolar civarındaki tüm zamanların en yüksek alanı kesinlikle görünür hale gelecektir.

CoinGecko verilerine göre son 24 saat içerisinde %0,6 değer kaybeden Bitcoin, yazım esnasında 42.660 dolardan işlem görüyor.

Analistlere Göre Bitcoin’de Satışlar Nerede Son Bulacak: Destek Seviyesi Açıklandı! isimli makale Tugay Erdem tarafından hazırlanmış ve koinbulteni.comda yayınlanmıştır.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Analistlere Göre Bitcoin’de Satışlar Nerede Son Bulacak: Destek Seviyesi Açıklandı!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!