Elon Musk Twitter Yayınında Bitcoin ETF Sonrası Açıklama Yaptı, Fiyatta Artış Geldi!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Milyarder Elon Musk, spot Bitcoin ETF onayının ardından dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Elon Musk 11 Ocak günü Ark Invest CEO’su Cathie Wood tarafından düzenlenen bir X Space yayınına konuşmacı olarak katıldı. Spot Bitcoin ETF’lerini konu alan yayında ilgi toplayan açıklamalarda bulunan Musk, X’e Bitcoin’i entegre etme fikrine açık olduğunu fakat bunun detaylı çalışılması gereken bir konu olduğunu vurguladı.

Bitcoin’in tıpkı altın gibi günlük ödemeler ve alışverişler için pek uygun olmadığını hatırlatan milyarder, sağlanacak entegrasyonların bu noktada daha farklı amaçları hedefleyebileceğini söyledi.

Musk her ne kadar çekimser bir tutum sergilese de X’de Bitcoin kullanılabileceğine dair bu söylemleri Bitcoin’de kısa süreli de olsa bir yükseliş hareketini tetikledi. Musk’ın konuşmasına paralel olarak Bitcoin, 46.150 dolar seviyesinden 46.600 dolara kadar yükseldi.

Tıpkı geçtiğimiz açıklamalarında olduğu gibi Bitcoin ve kripto paralar hakkında çok fazla kafa yormadığını belirten milyarder yine de Bitcoin yatırımına sahip olduğunu dile getirmekten çekinmedi.

Tesla ve SpaceX’in bilançolarında yeterli miktarda Bitcoin (BTC) ve Dogecoin (DOGE) tuttuğunun altını çizerken geçtiğimiz dönemde Bitcoin’in yenilenebilir madenciliği hakkında duyduğu endişelerin büyük bir kısmının da ortadan kalktığını ifade etti.

Öte yandan bu konuda halen daha şüphelerinin bulunduğunu belirten Musk, iş kanıtı (proof of work) sisteminin doğası gereği bir noktada sürdürülebilir olmadığını hatırlattı.

CoinGecko verilerine göre son 24 saat içerisinde %0,3 değer kaybeden Bitcoin, yazım esnasında 45.837 dolardan işlem görüyor.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Elon Musk Twitter Yayınında Bitcoin ETF Sonrası Açıklama Yaptı, Fiyatta Artış Geldi!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!