Elon Musk’tan NFT’lere Darbe: Twitter Desteğini Sonlandırıyor!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ünlü milyarder Elon Musk’ın sosyal medya platformu X (eski adıyla Twitter), NFT konusunda atılan adım ile platform diğer sosyal medya mecralarına katılmış oldu.

TechCrunch’ın 9 Ocak tarihli haberine göre X, 2024 yılı vizyonunu açıkladı ve şirketin 2024 yılı boyunca üzerinde durmayı planladığı konular açıklandı.

Yapılan açıklamalarda kişiden kişiye ödemeler (P2P) ve yapay zeka destekli araçlara yönelik lansmanlara yer verilirken aboneler için kullanılan NFT profil fotoğrafı özelliğinin kaldırılması dikkat çekti.

2024 itibariyle kaldırılan NFT özelliği bir önceki Twitter yönetimi tarafından Ocak 2022’de hayata geçirilmişti. Twitter aboneleri, ERC-721 veya ERC-1155 tokenleri ile hayata geçirilen NFT’leri profil fotoğrafı olarak kullanabilir hale gelmişti.

Ayrıca kullanıcılar profil fotoğrafına tıklayarak NFT’nin koleksiyonu, kontrat adresi ve TokenID gibi bilgilere erişim sağlayabiliyordu. Ancak şimdi X Premium’un destek sayfasındaki NFT profil fotoğrafı özelliği hakkındaki tüm açıklamaların kaldırıldığı görülüyor.

Yaşanan bu gelişmenin akabinde NFT’lere olan ilginin azalmasının sosyal medya platformlarını da etkilediği gözlemlendi. 2022’de Instagram ve Facebook, NFT’leri görüntüleme ve paylaşma konusunda denemeler yapmıştı ancak ilgili platformlar NFT desteğini 2023’ün Mart ayında sonlandırdı.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Elon Musk’tan NFT’lere Darbe: Twitter Desteğini Sonlandırıyor!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!