Bitcoin’e İlgi Her Alanda Artıyor: 2023’te Tam Üç Katına Ulaştı!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Aktif olarak Bitcoin (BTC) kabul eden işletmelerin sayısı 2023 yılında yaklaşık 3 kat artış gösterdi.

Bitcoin’in gerçek hayat entegrasyonu hızla devam ederken bu alanda hizmet veren işletmelerin sayısı da arttı. BTC Map’in verilerine göre Bitcoin kabul eden işletme sayısı geçtiğimiz yıl 3 kata yakın artarak 6.300’e ulaştı. Bitconi ile ödemelere izin veren işletme sayısı 2022 yılında sadece 2.200 seviyesindeydi.

Bu işletmelerin büyük çoğunluğunun enflasyonun yüksek olduğu Güney ve Latin Amerika bölgesinde yer alması dikkat çekti. Öte yandan Avrupa ve Asya bölgesindeki işletme sayısındaki veriler de gözler görülür oranda yükseldi. Bitcoin ödemelerini kabul eden işletmelerin başında oteller, restoranlar ve kafeler yer aldı.

Bununla birlikte, fiziksel mallar için Bitcoin ile ödeme yapmak genellikle riskli bir işlem olarak görülüyor. Bunun başlıca sebebi ise Bitcoin’in değişken fiyatı olarak öne çıkıyor. Hatırlanacağı üzere Bitcoin ile yapılan ilk alışveriş 10.000 Bitcoin karşılığında iki büyük pizzaydı ve bugünün fiyatlarıyla 44 milyon dolar değerinde bir işlemdi.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Bitcoin’e İlgi Her Alanda Artıyor: 2023’te Tam Üç Katına Ulaştı!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!