Better Markets Kurucusundan SEC’e Bitcoin ETF Engeli!

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC), spot Bitcoin ETF başvurularına vereceği yanıt merakla beklenirken, Better Markets adlı kuruluştan bir itiraz mektubu geldi. Better Markets CEO’su Dennis M. Kelleher, şirket adına SEC’e gönderdiği açık mektupta spot Bitcoin ETF’lerinin Komisyon ilkelerine aykırı olduğunu belirterek başvuruların reddedilmesini talep etti.

Spot Bitcoin ETF’lerinin Riskleri

Kelleher, SEC’in spot kripto para fonlarına onay verdiği takdirde yatırımcıların büyük risklerle karşı karşıya kalacağını vurguladı. Better Markets yöneticisi, piyasada dolandırıcılık ve manipülasyon vakalarının artacağını belirtti. Ayrıca, spot Bitcoin ETF’lerinin yatırımcıların güvenliği açısından da tehlike oluşturabileceğine dikkat çekti.

The fact that @BetterMarkets, a special interest connected to @ewarren (who has been caught unethically coordinating softball questions to @GaryGensler), expended significant resources to put this letter together (in the 11th hour) makes me think we may yet get rugged. pic.twitter.com/l961Tm5oRx

— Matt Ahlborg (@MattAhlborg) January 5, 2024

Dennis M. Kelleher, Komisyon’un spot kripto para fonlarını onaylaması durumunda kripto endüstrisinin hükümetten çok geniş haklar talep edebileceği konusunda yetkilileri uyardı. Bu durumun, finansal istikrar ve düzenlemeler açısından ciddi sorunlara yol açabileceğini söyledi. Kelleher, kripto para birimlerinin henüz tam olarak regüle edilmediğini ve bu nedenle spot Bitcoin ETF’lerine onay vermenin riskli olabileceğini savundu.

“Spot Bitcoin ETF’lerin onaylanması, yatırımcıları dolandırıcılık ve manipülasyon ile kirlenmiş bir pazarla karşı karşıya bırakacak.”

Bloomberg ETF analisti James Seyffart, Better Markets CEO’sunun görüşlerine sosyal medyada tepki gösterdi. Varlık yöneticileri ve SEC yetkililerinin spot Bitcoin ETF’lerinin onaylanması için gösterdikleri çabayı vurgulayan Seyffart, bu çabanın boşa gidebileceğini belirtti. Seyffart, yatırımcıların güvenliği ve finansal istikrar açısından spot Bitcoin ETF’lerinin dikkatli bir şekilde değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.

“İhraççıların VE SEC personelinin son birkaç aydaki zaman çabası ve enerjisi göz önüne alındığında, bunun gerçekleşmesi kesinlikle suç niteliğinde bir hareket olacaktır.”

Sonuç

Better Markets CEO’su Dennis M. Kelleher, SEC’e gönderdiği mektupta spot Bitcoin ETF’lerinin Komisyon ilkelerine aykırı olduğunu belirterek başvuruların reddedilmesini talep etti. Kelleher, spot kripto para fonlarının onaylanması durumunda yatırımcıların büyük risklerle karşı karşıya kalabileceğini ve piyasada dolandırıcılık ve manipülasyon vakalarının artabileceğini vurguladı. Ayrıca, kripto endüstrisinin hükümetten geniş haklar talep etmesinin finansal istikrar açısından riskli olabileceğini belirtti. Bloomberg analisti James Seyffart ise Better Markets CEO’sunun görüşlerine karşı çıkarak, spot Bitcoin ETF’lerinin dikkatli bir şekilde değerlendirilmesi gerektiğini ifade etti. SEC’in spot Bitcoin ETF başvurularına vereceği yanıt merakla beklenmektedir.

Haber Kaynağı coinnewstr.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Better Markets Kurucusundan SEC’e Bitcoin ETF Engeli!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!