Bitcoin’den Sonra Gözler Ethereum’a Dönecek: SEC ETF Onayı İçin Sinyali Çoktan Verdi!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bloomberg ETF analisti James Seyffart, spot Bitcoin ETF onaylarının ardından spot Ethereum ETF’lerinin onaylanabileceğini belirtti.

CryptoQuant’ın 4 Ocak’taki özel web seminerinde konuşan Seyffart, spot Ethereum borsa yatırım fonu (ETF) başvurularını işaret etti. ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC), Bitcoin başvurularından sonra Ethereum başvurularını masaya yatıracağını belirten deneyimli isim spot Ethereum ETF’i konusunda da olumlu konuştu.

Seyffart Ekim 2023’te onaylanan vadeli Ethereum ETF’lerine atıfta bulunarak SEC’nin Ethereum’u dolaylı yoldan bir emtia olarak kabul ettiğini ve bu durumun spot Ethereum ETF şansını güçlendirdiğini vurguladı. Analist açık bir şekilde bu yıl içerisinde spot Ethereum ETF onayının gelebileceğini ifade etti.

Öte yandan Emtia Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonu’nun (CFTC) geçtiğimiz süreçte Ethereum’u bariz bir şekilde emtia olarak sınıflandırdığını belirten Seyffart, açıklamasının detaylarında şu ifadelere yer verdi:

CFTC bariz bir şekilde Ethereum’u bir emtia olarak adlandırıyor. Menkul kıymet demiyorlar. SEC, Ethereum vadeli işlem ETF’lerini onayladı. Dolayısıyla Gary Gensler, Ethereum’un bir menkul kıymet mi yoksa emtia mı olduğunu açıkça söylemeyecek. Ancak bu Ethereum vadeli işlem ETF’lerini onaylamış olmaları, Ethereum’u zımnen emtia olarak kabul ettikleri anlamına geliyor. İşte bu yüzden bu yıl potansiyel Ethereum ETF’lerinin de onaylandığını görebileceğimizi düşünüyorum.

Dünyanın en büyük varlık yöneticisi BlackRock dahil birçok öncü şirketin spot Ethereum ETF başvurusu bulunuyor.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Bitcoin’den Sonra Gözler Ethereum’a Dönecek: SEC ETF Onayı İçin Sinyali Çoktan Verdi!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!