Arthur Hayes’den Bitcoin’de Kar Etme Taktiği: Fiyatta Sert Düzeltme Bekliyor!

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

BitMEX kurucusu Arthur Hayes önümüzdeki mart ayında Bitcoin’in (BTC) %20 ile %30 arasında bir düzeltme yaşayacağını belirterek yatırım stratejisini açıkladı.

Arthur Hayes 5 Ocak tarihli blog paylaşımında, spot Bitcoin ETF onaylarının gelmesiyle birlikte kripto para piyasasının şubat ayına kadar bir yükseliş yaşayabileceğini fakat mart ayında %20 ile %30 arasında sağlıklı bir düzeltmenin görülebileceğini belirtti.

ETF listelemelerinin gerçekleşmesi durumunda bu düşüşün daha da derin olabileceğini savunan Hayes, mart başına doğru büyük bir put (satış) pozisyonu alacağını vurguladı. Hayes bu satış pozisyonlarını 28 Haziran tarihinde vadesi dolacak şekilde ayarlayacağını belirtti:

Bitcoin’in Mart ayı başında ulaştığı seviyeden %20 ila %30 arasında sağlıklı bir düzeltme yaşamasını bekliyorum. ABD’de listelenen spot Bitcoin ETF’lerinin halihazırda işlem görmeye başlamış olması halinde bu düşüş daha da şiddetli olabilir. Odaklandığımda iyi bir tüccar olduğumu düşünüyorum. Şubat ayının sonlarında piyasayı en üst seviyeye çıkarmaya çalışacağım ve ardından büyük bir satış pozisyonu satın alacağım. Vadesi 28 Haziran’da dolacak satım pozisyonları alacağım.

Öte yandan Hayes, ETF onaylarıyla birlikte piyasaya yüz milyarlarca dolar akabileceğine dair beklentinin Bitcoin fiyatını kısa sürede 60 bin doların üzerine çıkarıp tüm zamanların en yüksek seviyesine taşıyabileceğini ima etti.

Fakat bu ETF likiditesinin çekilmesi durumunda düşüşlerin %40’a kadar derinleşebileceğini savunarak mart ayındaki belirsiz dönem geçene kadar Bitcoin satın almak istemediğini belirtti:

Gelecekteki bir tarihte bu ETF’lere akacak yüz milyarlarca nakit beklentisinin Bitcoin’i 60.000 doların üzerine ve 2021’deki tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 70.000 dolara yaklaştırdığını hayal edin. Dolar likiditesinin çekilmesi nedeniyle kolayca %30 ila %40 arasında bir düzeltme görebilirim. İşte bu yüzden Mart ayındaki karar tarihleri geçene kadar Bitcoin satın alamam.

Arthur Hayes’den Bitcoin’de Kar Etme Taktiği: Fiyatta Sert Düzeltme Bekliyor! isimli makale Tugay Erdem tarafından hazırlanmış ve koinbulteni.comda yayınlanmıştır.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Arthur Hayes’den Bitcoin’de Kar Etme Taktiği: Fiyatta Sert Düzeltme Bekliyor!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!