Vitalik Buterin Etherum İçin Yeniden Dedi ve Web3 Vizyonu Hakkında Açıklama Yaptı!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ethereum kurucu ortağı Vitalik Buterin, blokzinciri ve Web3 vizyonunun gidişatı hakkında dikkat çeken açıklamalarda bulundu. 

Vitalik Buterin 28 Aralık günü paylaştığı blog gönderisinde, kripto para topluluğunun orijinal Web3 vizyonundan uzaklaştığını ifade ederek sitemde bulundu. “Ethereum’u Yeniden Cypherpunk Yapın” başlıklı yazısında, geleneksel finans cephesinin kripto paraları ve merkeziyetsiz yapıları dikkat dağıtıcı bir teknolojik yarık olarak gördüğünü vurguladı.

Sektörün bu imajı düzeltmek için harekete geçmesi gerektiğini belirten Buterin, topluluğu başlangıç vizyonuna bağlı kalarak üretim ve geliştirmeye davet etti.

Günümüzde insanların birçok ülkede para göndermek ve yatırım yapmak için için kripto para kullandığını ancak bunu genellikle merkezi yollarla yaptığını ifade etti. Örnek olarak bankalar aracılığıyla yapılan kripto para alımlarını ve TRON (TRX) ağında yapılan işlemleri gösterdi.

Ethereum’daki işlem ücretlerinde yaşanan artışa da değinen kurucu ortak, ağı ölçeklendirme çalışmalarına daha fazla odaklanılması gerektiğini yazdı:

Bu baskılara direnmek zordur ancak bunu yapmazsak, kripto ekosisteminin benzersiz değerini kaybetme ve ekstra adımlarla mevcut web2 ekosisteminin bir klonunu yeniden yaratma riskiyle karşı karşıya kalırız.

Öte yandan olumlu gelişmeler de olduğunu ifade eden Buterin, gelişmekte olan rollup’lar, zero knowledge (ZK) teknolojisi ve ikinci nesil gizlilik çözümlerine odaklandı. Merkeziyetsizliği ve sansüre karşı direnci destekleye her türlü ürünün ekosistem için değerli olduğunu belirterek Cypherpunk vizyonunu öne çıkardı:

Özellikle, sıfır bilgi kanıtlarının programlanabilirliği, ‘anonim ama riskli’ ile ‘KYC’lenmiş dolayısıyla güvenli’ arasındaki yanlış ikilemi aşabileceğimiz ve aynı anda hem gizlilik hem de birçok kimlik doğrulama ve doğrulama türünü elde edebileceğimiz anlamına geliyor

Önümüzdeki yıllar için optimist bir tutum sergileyen Buterin, merkeziyetsiz sosyal medyadan anonim oylama sistemlerine kadar bir dizi yararlı uygulamanın hayata geçeceğini öngördü.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Vitalik Buterin Etherum İçin Yeniden Dedi ve Web3 Vizyonu Hakkında Açıklama Yaptı!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!