Kripto Para Kullanıcıları Bu Yıl Saldırılar Yüzünden 2 Milyar Dolar Kaybetti

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Güvenlik uzmanlarının araştırmasına göre kripto para kullanıcıları, bu yıl dolandırıcılıklar yüzünden milyar dolardan fazla kayıp yaşadı.

Güvenlik uygulaması De.Fi’nin araştırmasına göre kullanıcılar, 2023 yılı boyunca dolandırıcılıklar, rug pull’lar ve hack saldırıları yüzünden yaklaşık 2 milyar dolar kaybetti.

Bu sayı, 2022’de kaybedilen miktarın neredeyse yarısına denk geliyor. Yapılan araştırmaya göre sayıdaki azalma, güvenlik protokollerinin iyileştirilmesi, insanlar arasındaki farkındalığın artması ve piyasadaki hareketliliğin genel olarak düşmesi sayesinde yaşandı.

Kripto para kullanıcılarına en çok zarar veren saldırı yöntemi, erişim haklarının ele geçirilmesi oldu. Saldırganlar, kullanıcıların cüzdanlarına erişim sağlayarak 852 milyon dolardan fazla kripto para çaldı.

Merkeziyetsiz finans (DeFi) platformlarında karşımıza çıkan flash loan saldırıları ile ise 275 milyon dolarlık kayıp yaşandı. Rug pull gibi dolandırıcılıklar ile 136 milyon dolar vurgun yapıldı.

Bu kayıpların yaklaşık 1,35 milyar dolarlık kısmı Ethereum; 110,1 milyon dolarlık kısmı BNB Chain ekosistemlerinde yaşandı.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Kripto Para Kullanıcıları Bu Yıl Saldırılar Yüzünden 2 Milyar Dolar Kaybetti
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!