Çin Kripto Para OTC Kralını 7 Yıl Hapis Cezasına Çarptırdı!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çin Yüksek Mahkemesi “OTC kralı” olarak tanınan Zhao Dong’un ceza davasına ilişkin detayları paylaştı.

Çinli kripto efsanesi Zhao Dong’a ceza üstüne ceza yağdı. Yasa dışı döviz ticareti ve vergi kaçakçılığı gibi suçlardan yargılanan Dong, Çin Yüksek Mahkemesince 7 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Çin Yüksek Mahkemesi Dong’un davasına paralel olarak yargılanan 7 kişi içinde benzer yaptırımlarda bulundu.

Sanıkların suçları komplike yöntemlerle kripto paralar üzerinden kara para aklama ve finansal suç faaliyetlerini kapsadığını belirten mahkeme, hepsinin bir şekilde birbirleriyle bağlantılı olduğunu ve bu “şebekenin” global çapta faaliyet gösterdiğini vurguladı.

Zha Dong RenrenBit’in kurucusu ve Bitfinex’in küçük bir hissedarı olarak öne çıkıyordu. Çin özellikle 2023 yılında kripto paralar üzerinden gerçekleştirilen yasa dışı döviz işlemlerine ve vergi kaçakçılığına dair ciddi yaptırımlar uyguladı.

Çinli yetkililer kısa süre önce yaptıkları açıklamada kripto paralar üzerinden yapılan yasa dışı döviz işlemleri konusunda uyarmıştı.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Çin Kripto Para OTC Kralını 7 Yıl Hapis Cezasına Çarptırdı!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!