Tether Bitcoin ETF Onayına Mı Hazırlanıyor: Ethereum’da 1 Milyar USDT Bastı!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dünyanın en büyük stablecoin ihraççısı Tether, Ethereum (ETH) ağında 1 milyar adet USDT bastı.

Tether kripto para piyasasındaki yüksek hacimlere ve yükselişlere yanıt verebilmek için 1 milyar USDT daha bastı. On-chain analiz platformu Lookonchain tarafından aktarılan verilere göre  basım işlemi 25 Aralık günü Ethereum ağı üzerinde gerçekleşti.

Yapılan son işlemle birlikte Tether, son 3 ayda Ethereum ve TRON (TRX) ağlarında toplam 8 milyar USDT basmış oldu. Verilere göre basılan USDT’ler Tether hazinesinden doğrudan kripto para borsası Bitfinex’e gönderildi.

Tether’in bu hamlesi ocak ayında gelebilecek olası bir spot Bitcoin borsa yatırım fonu (ETF) onay haberine hazırlık olarak yorumlandı. Eğer spot Bitcoin ETF onayı düşünüldüğü kadar kısa süre sonra gerçekleşirse, kripto para piyasası daha fazla stablecoin likiditesine ihtiyaç duyabilir.

Söz konusu işlemlerin ayrıca artan balina iştahına ve talep ortamına yönelik gerçekleştirildiği düşünülüyor. Son dönemde kripto para piyasası milyarlarca dolarlık yükseliş yaşarken Tether’in de bu talebe karışık vererek basımları hızlandırdığı tahmin ediliyor.

CoinGecko verilerine göre Tether’in piyasa değeri bu basım işlemlerinin ardından tüm zamanların en yüksek seviyesi (ATH) olan 91,5 milyar dolara ulaştı.

Şirket son olarak 1 Aralık tarihinde TRON ve Ethereum ağında 5 milyar USDT basımı daha gerçekleştirmişti.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Tether Bitcoin ETF Onayına Mı Hazırlanıyor: Ethereum’da 1 Milyar USDT Bastı!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!