Spot Bitcoin ETF’leri, Emeklilik Planları İçin Cazip Bir Tercih Olabilir

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Spot Bitcoin borsa yatırım fonları (ETF), emekliliği için birikim yapan insanlar için cazip bir yatırım seçeneği olabilir.

ABD Çalışma Bakanlığı tarafından yayımlanan bir bildiride bakanlığın doğrudan kripto paralara yatırım yapan 401(k) emeklilik planlarıyla ilgili “ciddi kaygılarının” olduğu belirtilmişti.

Betterment’ın hukuk dairesinden sorumlu başkan yardımcısı Joshua Rubin, spot Bitcoin ETF’lerinin bakanlığın saklama ve değer biçme gibi hususlardaki kaygılarını giderebileceğini düşünüyor.

ABD’de emekliliği için birikim yapan insanlar, günümüzde kripto paralara doğrudan yatırım yapmak için Bitcoin IRA, BitIRA, iTrustCapital gibi hizmet sağlayıcılarla çalışıyor.

Uzmanlar, borsa yatırım fonları onaylandıktan sonra çok daha fazla kuruluşun bu alanda hizmet vereceğini düşünüyor. Defi Steward kurucusu Steven Larsen, “Bunlar çıktığı zaman her yerde olacak. Bu, bir varlık sınıfı olarak Bitcoin’e maruz kalmak isteyen kişiler için harika bir şey.” dedi.

Emeklilik planı kapsamında kripto paralara yatırım yapmanın vergi konusunda da avantaj sağlaması bekleniyor.

Emeklilik hesabından satış yapan yatırımcılar, satış sırasında vergi ödemekten kaçınabilir. Varlık yönetim firması Glenmede’nin baş stratejisti Mark Parthemer’e göre sıradan bi broker hesabından satış yapan kişiler ise satış sırasında değer artış vergisi ödemek zorunda kalabilir.

Spot Bitcoin ETF’leri, Emeklilik Planları İçin Cazip Bir Tercih Olabilir isimli makale Selim Kuşçu tarafından hazırlanmış ve koinbulteni.comda yayınlanmıştır.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Spot Bitcoin ETF’leri, Emeklilik Planları İçin Cazip Bir Tercih Olabilir
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!