Bitcoin’in Kripto Para Ticaretindeki Payı Düşüşte: Tüm Para Altcoinlere Giriyor!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

On-chain verileri yatırımcı ilgisinin Bitcoin’den (BTC) kayarak altcoinlere yönelmeye başladığını gözler önüne serdi.

Kripto para piyasası özellikle ekim ayının başından bu yana yükseliş yönlü ivmesini güçlendirirken yatırımcı ilgisi Bitcoin’den altcoinlere dönmeye başladı. On-chain analiz platformu Coinalyze tarafından aktarılan verilere göre Bitcoin özelindeki açık pozisyon (open interest) oranının %38’e düştüğünü ve bu metriğin iki ay önce %50 olduğunu işaret etti.

Özellikle son 2 aydır yatırımcıların altcoinlere büyük bir ilgi göstermeye başladığını savunan Coinalyze cephesi, Bitcoin dominansında yaşanan düşüşü de tezini desteklemek için kullandı.

Bitcoin’in kripto para piyasasının geri kalanı karşısındaki hakimiyetini gösteren Bitcoin dominansı son 1 ayda %6’dan fazla değer kaybederek yıl içerisindeki en büyük geri çekilmelerinden birini yaşadı.

Paranın altcoinlere kaydığının en net göstergelerinden biri de Solana (SOL) ve Avalanche (AVAX) başta olmak üzere bu ekosistemlerdeki meme coinlerin kısa sürede yüksek getiri sağlaması oldu. Solana son 1 aylık süreçte %100 civarında, AVAX ise %120 civarında yükseliş performansı sergiledi.

Ayrıca TOTAL2 olarak bilinen altcoin piyasasının dominansını temsil eden veri de son 1 aylık süreçte 700 milyar dolarlık direnci kırarak 798 milyar dolara kadar yükseldi. Coinalyze, altcoin piyasasına yönelik likidite akışının 2024 yılında da devam edebileceğini ima etti.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Bitcoin’in Kripto Para Ticaretindeki Payı Düşüşte: Tüm Para Altcoinlere Giriyor!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!