TCMB Faiz Oranını Açıkladı! Dolar Nasıl Tepki Verdi?

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) politika faizini beklentiler seviyesinde artırarak %42,5 yaptığını açıklamasıyla dolarda büyük bir hareket gözlemlenmedi.

TCMB yaptığı açıklamada, banka yönetiminin değişmesinin ardından aylardır artırdığı politika faizini geçtiğimiz ay 500 baz puan yukarıya taşımıştı. TCMB Aralık ayında ise faiz oranlarını beklentiler seviyesi olan 500 baz puan yükselttiğini duyurdu.

Geçtiğimiz dönemde faiz oranları hızlı bir şekilde %8,5’e kadar düşürülmüştü ancak son 7 aydır alınan alınan kararlar ile birlikte faiz %42,5’e erişti.

Politika faizinin, enflasyonun ana eğilimini geriletecek ve enflasyonu orta vadede yüzde 5 hedefine ulaştıracak parasal ve finansal koşulları sağlayacak şekilde belirleneceği söylendi.

TCBM faiz oranlarına ilişkin basın duyurusunda konuya ilişkin yaptığı açıklamada, şu ifadelere yer verdi:

Para Politikası Kurulu (Kurul) politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranının yüzde 40’tan yüzde 42,5 düzeyine yükseltilmesine karar vermiştir. Kasım ayında sınırlı bir artış kaydeden manşet enflasyon son Enflasyon Raporu’nda sunulan görünümle uyumlu seyretmektedir. Yurt içi talebin mevcut seviyesi, hizmet fiyatlarındaki katılık ve jeopolitik riskler enflasyon baskılarını canlı tutmaktadır.

Ayrıca açıklamada, “Yakın döneme ilişkin göstergeler, parasal sıkılaştırmanın finansal koşullara yansımasıyla yurt içi talepteki dengelenmenin devam ettiğine işaret etmektedir.” cümlelerine yer verildi.

Faiz oranının beklentiler seviyesinde açıklanması ile birlikte Tether (USDT), Türk Lirası karşısında büyük bir hareket sergilemedi. USDT, yazım esnasında 29,25’den işlem görüyor.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
TCMB Faiz Oranını Açıkladı! Dolar Nasıl Tepki Verdi?
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!