Bitcoin Yükselirken ABD Hisseleri Son 3 Ayın En Sert Düşüşünü Yaşıyor!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD hisse senetleri düşüş yaşarken kripto para piyasasında yaşanan ani toparlanma piyasada fikir ayrılıklarına neden oldu.

ABD’nin en önemli piyasalarından S&P 500 ve NASDAQ, 20 Aralık günü son 3 ayın en sert düşüşüne tanıklık ederek %2’ye yakın değer kaybetti. ABD tarafında yaşanan bu düşüşlere paralel olarak başta Bitcoin (BTC) olmak üzere kripto para piyasasında gözlemlenen ani yükselişler hem yatırımcıların hem de analistlerin dikkatini çekti.

Ağırlıklı olarak ABD hisse piyasasıyla korelasyon için hareket eden kripto para piyasanın içinde bulunduğumuz günlerde ters bir şekilde hareket etmesi piyasa dinamiklerinin değişiyor olabileceğine yönelik bir sinyal şeklinde yorumlandı.

NASDAQ 20 Aralık Çarşamba günü %1,79 değer kaybederken S&P 500 ise %1,71 değer kaybetti. Aynı saatler içerisinde Bitcoin %3 yükselirken Ethereum (ETH) ise %2,66 değer kazandı. Ek olarak ABD dolar endeksi (DXY) verisi de bir süredir aşağı yönlü seyretmeye devam ediyor.

Öte yandan özellikle NASDAQ’ın tüm zamanların en yüksek seviyesine (ATH) ulaşmasının ve kripto para piyasasının kasım ayında çok hızlı yükselmesinin önümüzdeki günlerde daha sakin bir piyasa atmosferine geçişi getirebileceğini dile getirenlerde oldu.

Konu hakkında açıklamada bulunan SynFutures CEO’su Rachel Lin, RSI göstergesinin soğuduğunu ve piyasanın bir süre durağanlık moduna geçebileceğini ifade etti:

Bu hafta Bitcoin’in 40.500 ila 43.500 dolar, Ethereum’un ise 2.150 ila 2.250 dolar arasında hareket ettiği yatay bir trende tanık olduk. Hem kripto paralar hem de daha geniş anlamda piyasa, kasım ayındaki hızlı değer artışının ardından son zamanların en yüksek seviyeleri yakınında konsolidasyona giriyor. Bu yatay hareketin dikkate değer bir etkisi, iki hafta önce aşırı alım bölgesinde olan RSI’nın soğuması oldu.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Bitcoin Yükselirken ABD Hisseleri Son 3 Ayın En Sert Düşüşünü Yaşıyor!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!