Analistler, Bitcoin Fiyatındaki Olası Düzeltmeye Karşı Uyarıda Bulundu

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Analistler, Bitcoin (BTC) fiyatında son günlerde yaşanan hareketliliğin ardından kısa vadeli bir düzeltme yaşanabileceği konusunda uyardı.

TradingView verilerine göre dün akşam saatlerinde 44.000 dolar barajını geçen Bitcoin, yazım sırasında 43.657 dolardan işlem görüyor.

Analistlere göre fiyattaki yükseliş, birçok yatırımcının elindeki coinlerin kâra geçmesini sağladı. CoinGlass analistleri, “Piyasa ralli yaptıkça yatırımcıların coinlerinin büyük çoğunluğu, tekrar kârlı bölgeye geçti.” dedi.

CoinGlass verilerine göre alım fiyatına göre hala zararda olan coinlerin toplam hacmi, 1,9 milyon adete kadar geriledi. Bu Bitcoinlerin büyük kısmının 2021’deki boğa piyasası sırasında alım yaptığı varsayılıyor.

Dolaşımdaki Bitcoinlerin yüzde 88’inin güncel verilerle kârlı durumda olduğu açıklandı. Bu seviyelere Kasım 2021’den bu yana ulaşılmamıştı.

CoinGlass, “2023’ün başında dolaşımdaki Bitcoin arzının yüzde 50’sinden fazlası zarardaydı, bu tarihteki en hızlı toparlanmalardan biri oldu, bundan (daha hızlısı) sadece 2019’daki rallideydi.” dedi.

Kısa vadeli yatırımcılar, fiyattaki hareketlilik sayesinde gerçekleşmemiş kâr elde ettiği için “kısa vadede bazı düzeltme risklerinin olabileceği” belirtildi.

Ancak analistler, Bitcoin’in 2024’te iyi bir yıl geçirebileceğini düşünüyor. CryptoQuant tarafından paylaşılan raporda, Bitcoin’in yıl içerisinde 160 bin doları hedefleyebileceği söylendi.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Analistler, Bitcoin Fiyatındaki Olası Düzeltmeye Karşı Uyarıda Bulundu
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!