Solana’da Bitcoin Ordinals Benzeri Tokenlar İçin Yeni Bir Döneme Geçiliyor!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Solana tabanlı NFT protokolü Metaplex, tümüyle Solana blokzinciri üzerine entegre edilmiş 2 farklı ürün için lansman duyurusunda bulundu.

Metaplex tam anlamıyla Solana bokzinciri üzerinde çalışan Inscriptions (yazıtlar) ve Engravings’i (gravürler) duyurdu. Bitcoin Ordinals ile başlayan ve beraberinde büyük ilgi toplayan Inscriptions akımına dahil olan Metaplex, sundukları ürünlerin ekosisteme sağlayacağı faydalara değindi.

Ekip tarafından 18 Aralık günü yapılan açıklamada, şimdiye kadar var olan NFT’lerin Arweave, IPFS ve S3 gibi harici hizmetler kullandığını ve gerçek anlamda Solana ağında var olmadıklarını vurguladı. Sundukları yeni Metaplex Inscriptions ürünlerinin tümüyle Solana ağı üzerinde yer alacağı belirtildi:

Metaplex Inscriptions, bir varlığın meta verilerini ve medyasını tamamen Solana’da saklamanıza olanak tanır, her türlü harici güven varsayımını ortadan kaldırır ve zincir içi nitelikler ve akıllı sözleşmeler için daha fazla şekillendirilebilirliğin kilidini açar.

Öte yandan Engraver olarak adlandırılan ürünün de söz konusu NFT’lere ve Inscriptions ürünlerine ekstra bir günvelik katmanı ekleyerek herhangi bir üçüncü taraf müdahalesinin önüne geçileceği beyan edildi:

Engravings kaynak programın değişmez olup olmadığına bakılmaksızın, NFT’lerde herhangi bir değişiklik yapılmasını önleyen ekstra bir güvenlik katmanı sağlar. Her iki program da devnet’e gönderildi ve hem yeni NFT’ler oluşturabilecek hem de mevcut NFT’leri dönüştürebileceksiniz.

Ekip her iki program altyapısının istem entegrasyonlarının tamamlanmak üzere olduğunu ve yakın zamanda ilk Inscriptions ürünlerinin piyasaya sürüleceğini belirtti. Açıklamanın devamında, söz konusu Inscriptions koleksiyonlarının “ilk gelen ilk alır” esasıyla satışa sunulacağı vurgulandı.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Solana’da Bitcoin Ordinals Benzeri Tokenlar İçin Yeni Bir Döneme Geçiliyor!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!