Kripto Paralarda Yeni Tür Insider Trading İddiası: SEC’nin Radarına Girebilir!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kripto para türev platformu Hegic, kısa sürede insider trading ile birlikte 17 milyon dolar kazanç elde etmiş olabilir. 

Kripto para türev platformu Hegic, yakın zaman önce birbirine bağlı projelere insider trading iddialarının ortasında yatırım yaparak milyonlarca dolar kar elde etti.

CoinDesk’in haberine göre söz konusu strateji yalnızca akıllı bir işlem değil aynı zamanda tehlikeli de bir işlem olarak dikkat çekiyor. Uzmanlar, Hegic’in ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) tarafından türünün ilk örneği olabilecek bir soruşturma kapsamına girebileceğini düşünüyor.

Hegic’in geliştiricisi Molly Wintermute tarafından yürütülen karlı stratejinin 17 milyon dolar kazandırmış olabileceği tahmin ediliyor. Molly Wintermute, aynı zamanda da Hegic’e göre daha bilinen Whiteheart’ın da tek geliştiricisi olarak bulunuyor.

Geçtiğimiz haftalarda artık geliştirmeyeceğini belirten Wintermute, 28 milyon dolarlık hazineyi yatırımcılara iade edeceğini ve platformu kapatacağını söylemişti. Söz konusu haber ile birlikte hazine tasfiyesinden kar almak isteyenler Whiteheart’ın tokenı WHITE’a adeta saldırdı ve 3.500 dolara ulaşmasına neden oldu.

Ancak bu süreçte en çok karı elde eden ise Hegic oldu. Blockchain verilerine göre kapanma duyurusundan 3 günde önce Hegic, WHITE arzının 3’te birini satın almıştı. Daha önce yaptığı alım ile birlikte şirket tokenın neredeyse yarısına sahip oldu. Bu durumda şirketin 17 milyon dolarlık bir insider trading ile başının derde girmesine neden olabilir.

Michigan Üniversitesi’nden Nejat Seyhun, merkeziyetsiz finans (DeFi) protokollerinde yasal anlamda gir bir bölgenin olduğunu ifade etti.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Kripto Paralarda Yeni Tür Insider Trading İddiası: SEC’nin Radarına Girebilir!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!