Circle EURO Destekli Coin’i İçin Solana Desteği ile Ağ Sayısını Dörde Çıkardı!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Stablecoin ihraççısı Circle, Euro tabanlı stablecoin’i Solana (SOL) blokzinciri üzerinde başlattı.

Piyasadaki en büyük stablecoinlerden biri olan USD Coin’in (USDC) ihraççısı Circle, Solana üzerinde yeni bir stablecoin başlattı. Euro destekli bir stablecoin olan “EURC“, daha önce Ethereum (ETH), Avalanche (AVAX) ve Stellar (XLM) blonzincirleri üzerinde faaliyete açılmıştı.

Şirket tarafından yapılan açıklamada, EURC’nin dünya çapında 7/24 döviz işlemlerine ve havale işlemlerine olanak tanıyacağı belirtildi.

Circle cephesi Solana ağını ucuz, hızlı, çok zincirli ve şeffaf olduğu için seçtiklerini belirtti. Bununla birlikte EURC’nin Avrupa Birliği (AB) yasalarında düzenlenmiş ve kabul görmüş bir stablecoin olması için çalışmalarını sürdüğü ifade edildi.

Konu hakkında açıklamada bulunan Circle’ın ürün yönetiminden sorumlu başkan yardımcısı Rachel Mayer, Euro tabanlı bu ürünün birçok faydayı beraberinde getireceğini vurguladı:

EURC, eşler arası (P2P) transferler ve Avrupa havale koridorlarında radikal bir şekilde geliştirmek için iyi bir konuma sahip. Kullanıcılar, geleneksel bir banka hesabına ihtiyaç duymadan birikimlerini güvenli bir şekilde Euro cinsinden tutabilecek ve küresel olarak çok sayıda bölgeyi etkileyen yerel para birimi oynaklığına veya devalüasyon risklerine karşı korunmak isteyenler için güçlü bir araç sunacak.

Wall Street’in dev kurumu Bernstein ağustos ayında paylaştığı bir raporda, stablecoin sektörünün gelecek 5 yıl içerisinde 3 trilyon dolara kadar büyüyebileceğini belirtmişti.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Circle EURO Destekli Coin’i İçin Solana Desteği ile Ağ Sayısını Dörde Çıkardı!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!