Binance’in Hesap Verileri Bitcoin ve Altcoin Karşılığında Satışta!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dünyanın en büyük kripto para borsası Binance’in kolluk kuvvetlerine yönelik erişim paneli olan Devlet Emniyet Teşkilatı Talep Sistemi (LERS) hacklerların menüsüne girdi.

Binance’in sadece devlet ve emniyet teşkilatı görevlileri için iş birliği kapsamında sunduğu Devlet Emniyet Teşkilatı Talep Sistemi veya bir diğer adıyla KODEX’in erişim paneli hackerlar tarafından satılığa çıkarıldı.

Araştırma firması InfoStealers tarafından sunulan detaylara göre hackerlar, Binance KODEX’e erişim paneline ait bilgileri 10 bin dolar karşılığında dark net üzerinde satışa sundu. Hackerlar söz konusu panele erişim bilgileri için 10 bin dolarlık Bitcoin (BTC) veya Monero (XMR) talep etti.

Sunulan raporda, söz konusu hizmeti satan hackerın daha önceki satışlarından olumlu sonuçlar aldığı ve uzun süredir platformda satış yaptığı belirtilirken muhtemelen Binance özelinde sunduğu hizmetinde gerçek olduğuna yer verildi:

Bir hacker, kripto para borsası Binance’in kolluk kuvvetleri portalı olan hassas bir alana dair erişim bilgilerini satmaya çalışıyor. Bu tür bir erişim, kripto para sahipleri ve kullanıcıları için belirli riskler oluşturabilir. Hackerlar genellikle sahip oldukları erişimler hakkında yalan söylese de, bu örnekte tehdit aktörünün forumda yapılan önceki satışlardan olumlu bir üne sahip olduğu ve bir dizi başka ilgisiz erişim de sunduğu görülüyor. Erişim için istenen fiyat Bitcoin veya Monero cinsinden 10.000 dolardır.

InfoStealers Tayvan, Uganda ve Filipinler’deki kolluk kuvvetlerine ait üç bilgisayarın, küresel bir virüs yazılımının etkisiyle 2023 yılında ele geçirildiğini ve bunun sonucunda tarayıcıda depolanan kimlik bilgilerinin çalındığını belirtti.

Veriler Binance’in giriş paneline yetkisiz erişim sağlayan hackerların bu bilgisayarlar üzerinden elde ettikleri verileri satışa çıkardıklarını ortaya koydu.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Binance’in Hesap Verileri Bitcoin ve Altcoin Karşılığında Satışta!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!